ZETApress

hírportál

Javuló szakkereskedelem

A hatékony értékesítési koncepcióval jelentős forgalomnövekedés érhető el. Az ausztriai 3e Handels- und Dienstleistungs AG magyarországi forgalma 2014-ben is tovább bővült ? tudtuk meg a mai sajtótájékoztatón a Zrínyi utcai Duna Palota 3. emeleti Elvira-szalonjában.

A vállalat már 2013-ban is tíz százalék körüli bevétel növekedéssel hívta fel magára a figyelmet, és ez a pozitív trend 2014-ben sem szakadt meg. Az elmúlt évben a 3e szakkereskedői tizenhét százalékkal nagyobb árbevételt értek el. Ezzel az eredménnyel jelentősen túlszárnyalták a tervezett tizenöt százalékos növekedést. ? Ilyen mértékű bővülés az egyébként kedvezőtlen piaci környezetben figyelemre méltó ? mondta el Günther Pacher, a vállalat vezérigazgatója. A tolmácsolásban Kelemen Gábor magyarországi képviselet-vezető segített.

? A már bevált LET?S DOIT üzletkoncepcióhoz következetesen tartottuk magunkat, hogy a szabaddá váló piaci potenciált ki tudjuk használni. Ezzel az üzletpolitikával szembe tudtunk menni a piacon uralkodó trenddel. Sok nemzetközi és hazai vállalkozás továbbra is bezárja üzleteit, vagy teljesen kivonul a piacról. A 3e tagvállalatai azonban a koncepció szigorú megvalósításával hasznot húzhatnak ebből a helyzetből, és további piaci részesedést nyerhetnek ? közölte Pacher a 3e-csoport számára nagyon pozitív fejlődésről. Ilyen egyértelmű piaci előnyökkel nem csoda, hogy 2014-ben további négy önálló szakkereskedő, köztük az orosházi Vasex is csatlakozott a 3e csoporthoz, így Magyarországon jelenleg összesen huszonnyolc tagvállalat működik. Ezzel az eredménnyel a 3e AG számára továbbra is Magyarország marad a legfontosabb nemzetközi piac.

A 3e nemzetközi piacainak alakulása 2014-ben

Magyarország mellett a 3e AG számára Montenegróban, Bosznia Hercegovinában, Horvátországban, Csehországban és Szlovákiában is remekül alakult az elmúlt év. Annak ellenére sikerült ezekben az országokban jelentős a forgalomnövekedést elérni, hogy mindenhol kiélezett gazdasági helyzettel kellett szembenézni. Szerbiában sajnos nem volt ilyen dinamikus a fejlődés. ? Itt egyértelműen nagyon hiányoznak a nemzetközi befektetések, amelyek életet lehelhetnének a stagnáló szerbiai piacba ? magyarázta Pacher. Romániában, Albániában és Koszovóban csak igen csekély aktivitással üzemel a 3e AG. Pacher szerint ezekben az országokban a teljes országot lefedő tevékenységhez még nem adottak a keretfeltételek. A 3e csoport a nemzetközi piacokon 2014-ben összesen 132 millió eurós forgalmat ért el. Ez a megelőző évhez képest 9,1 százalékos növekedést jelent. A csoport teljes forgalma (Ausztria és a nemzetközi piacok együtt) 530 millió euró volt, ami az előző évhez képest 1,3 százalékos bővülést jelent. Az ausztriai konjunktúra lanyhulása viszont gátolta a bevételek ennél nagyobb mérvű emelkedését.

További forgalomnövekedés a láthatáron

Az elmúlt évek pozitív tapasztalatai alapján a 3e AG illetékesei bizakodással tekintenek a jövőbe. ? Továbbra is jelentős változásokat várunk a piacon, amelyekből a tagvállalataink nyertesként kerülhetnek ki ? húzta alá a vezérigazgató. Magyarországon az idei üzleti évben további tíz százalékos növekedés várható ? ez az elmúlt két évben megszerzett piaci részesedést tekintve ambiciózus célnak mondható. ? Bízunk benne, hogy 2015-ben is meg tudunk győzni három-négy új tagvállalatot a koncepcióink előnyeiről! ? magyarázta Pacher.

A 3e vezetősége a nemzetközi piacokon ebben az évben is tíz százalék körüli konszolidált növekedéssel számol. A teljes 3e-csoportot illetően négy százalékos bővülés várható. Ezeket az optimista terveket azonban a jelentősen változó keretfeltételek befolyásolhatják. A nemzetközi válsággócokban kialakuló kedvezőtlen tendenciák továbbgyűrűzése erősen hathat az egyes országok gazdasági fejlődésére. Pacher szerint ezektől a hatásoktól nem tudjuk magunkat függetleníteni, ezek a mi előrejelzéseinket is módosíthatják.

Szóljon hozzá!