ZETApress

hírportál

Sopron környéki új munkahelyek

Frank Kohrs alelnökKormányzati támogatással jön létre hétszáz új munkahely a sopronkövesdi Autoliv Kft-nél. A kormány másfél milliárd forint egyedi kormánydöntésen alapuló támogatással segíti az Autoliv Kft. beruházását ? tudtuk meg délután a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ahol a svéd nagykövet is megjelent.

A fejlesztésnek köszönhetően hétszáz új munkahely jön létre az Európa legnagyobb biztonsági-övgyárának számító sopronkövesdi üzemben, mellyel a termelési kapacitás megduplázódik. A folyamatosan növekvő piaci igények legmagasabb színvonalú kiszolgálása érdekében az Autoliv Kft. tovább fejleszti a sopronkövesdi gyárat. A 11 milliárd forintos beruházás során a jelenlegi 19 ezer m2-es gyártócsarnok mellé felépül egy 15 ezer m2-es egység is, ami 700 embernek ad majd új munkát. A bővítést a magyar kormány 1,5 milliárd forinttal támogatja, jelentett be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Frank Kohrs, az Autoliv európai biztonsági-övgyártásért felelős alelnöke Budapesten. ? Magyarországi gyárunk részesedése jelentős az Autoliv európai biztonsági-övgyártó kapacitásán belül. A gyár kiemelkedő minőségű biztonsági övekkel látja el a vezető európai autógyártó cégeket. Büszkeséggel tölt el minket a sopronkövesdi gyárban alkalmazott munkatársaink elkötelezett munkája, és hálásak vagyunk a magyar kormányzat támogatásáért, mely lehetővé teszi a gyár bővítését ? emelte ki Frank Kohrs alelnök.

Szijjártó Péter miniszter? A számos kiválónak minősített autóipari beszállító díjjal rendelkező sopronkövesdi biztonsági-övgyár a beruházással tovább erősíti piaci pozícióját. A bővítés 2018-as befejezésére a termelés volumene megduplázódhat, elérheti akár az évi negyvenmillió darab biztonsági-övgyártását. Az Autoliv új, tizenegy milliárd forintos beruházása hozzájárul a teljes magyar nemzetgazdaság sikeréhez ? jelentette be Szijjártó Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője. Firtl Mátyás (KDNP), a soproni térség országgyűlési képviselője a sopronkövesdi gyár dolgozóinak köszönte meg az eddigi munkát. Közülük több mint egy tucatot láttak ma vendégül a Bem téren.

Az anyavállalat, a svéd Autoliv cégcsoport világszinten piacvezető az autóipari biztonságtechnika területén, mind a passzív (biztonsági övek, légzsákok, kormánykerekek és kapcsolódó elektronikai termékek), mind az aktív biztonságtechnika (radarok, éjjellátó rendszerek) tekintetében. A cégcsoport a világ 29 országában mintegy 80 gyárral rendelkezik, a régiónkban hazánkban, Lengyelországban és Romániában van jelen. A hazai leányvállalatot, az Autoliv Kft-t 1993-ban alapították. A Sopronkövesden működő cég több mint húszéves történelme alatt hatalmas fejlődésen ment át, s ma már Európa legnagyobb biztonságiöv-gyárának számít. A magyar gyár vevői között megtalálható az Audi, a BMW, a Daimler, a Volvo, vagy éppen a Volkswagen is. Az Autoliv Kft. jelenleg 1760 főt foglalkoztat, míg a további hétszáz fő felvételekor közel harmadfél ezer főnek ad majd munkát Nyugat-Dunántúlon.

Szóljon hozzá!