ZETApress

hírportál

Az ULX az új disztribútor

Sean DohertyAz ULX Nyílt Forráskódú Tanácsadó és Disztribúciós Kft. bejelentette, hogy egy regionális együttműködés keretében hivatalos disztribútori és szolgáltatói jogosultságot szerzett a világ legfejlettebb vállalati nyílt forráskódú adatbázisokat szállító vállalatának, az EnterpriseDB-nek termékeire és szolgáltatásaira Magyarországon.

Az ULX magyarországi disztribútorként fogja szállítani és támogatni az EnterpriseDB termékeit és értéknövelt szolgáltatási portfólióját, melyek egy valódi, költség kímélő alternatívát jelentenek a tulajdonosi adatbázis gyártó vállalatokhoz képest, emellett a már meglévő kompetenciához illeszkedve a Red Hat alapú ekorendszert építik tovább a teljeskörű nyílt forráskódú vállalati IT infrastruktúra irányába.

Technológia és költségcsökkentés

Az EnterpriseDB lehetővé teszi a vállalatok IT költségeinek csökkentését a PostgreSQL, a világ legfejlettebb nyílt forráskódú adatbázisa segítségével. Az EnterpriseDB termékek ideálisak tranzakciók intenzív alkalmazásaihoz, melyek kíváló teljesítményt, masszív skálázhatóságot és tulajdonosi adatbázisokkal való kompatibilitást igényelnek.

Az ULX mint Magyarország vezető nyílt forrráskódú megoldásokat szállító vállalata hivatalosan forgalmazza az EnterpriseDB megoldásait, illetve értékesítési, műszaki és oktatási támogatást is nyújt majd az EnterpriseDB viszonteladói és felhasználói számára, hogy minél több felhasználó használhassa ki a PostgreSQL számos műszaki és gazdasági előnyét.

Regionális tervek

Az EnterpriseDB elkötelezettségét mutatja, hogy számos erőforrást biztosít a regionális és helyi tervek megvalósításához. A ma lezárult egyhetes regionális oktatási és technológiai workshopon, ami az EnterpriseDB, a VDEL és az ULX szervezésében Budapesten az ULX oktatóközpontjában zajlott, a regionális műszaki és kereskedelmi csapatok megkapták a teljeskörű felkészítést.

Ezzel a megállapodással, a vállalati szintű felhasználók most már Magyarországon is elérhetik egy teljes nyílt forráskódú adatbázis portfólió honosított képzéseit, támogatását és szolgáltatásait ? mondta Sean Doherty, az EnterpriseDB üzletfejlesztési igazgatója. ? A mai szűkös informatikai költségvetéssekkel, az adatbázisra szánt kiadások a mikroszkóp alatt vannak. Bízunk abban, hogy az ULX erős magyarországi nyílt forráskódú pozíciójával segíteni fog nekünk abban, hogy a PostgreSQL Plust minél hamarabb elfogadják a piacon mint egy alacsony költségű alternatíváját a drága tulajdonosi adatbázis termékeknek.

Az ULX fontosnak tartja, hogy ügyfelei elérhessék a világ legjobb nyílt forráskódú szoftvereit, ezért nagyon büszkék vagyunk, hogy az EnterpriseDB megtisztelt minket üzleti bizalmával és sikerült megállapodásra kerülnünk a legfejlettebb, nyílt forráskódú adatbázis-megoldás szállításáról Magyarországon ? kommentálta a megegyezést Dr. Szentiványi Gábor, az ULX ügyvezető igazgatója. ? Ez a nyílt forráskódú adatbázis már világszerte bizonyította, hogy megbízható alternatívát jelenthet más tulajdonosi termékekkel szemben. A jelenlegi gazdasági válság okozta büdzsé megszorítások következtében, úgy gondoljuk, hogy az itthoni piacnak nagy szüksége van egy ilyen megbízható, költségkímélő alternatívára és reméljük, hogy a PostgreSQL termék portfólió beváltja a hozzáfűzött reményeket és potenciát.

Uniós támogatással újult meg Nyírmada településközpontja

Molnár CsabaAz Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, több mint negyvenmillió forintos uniós támogatással újult meg Nyírmada városközpontja. A beruházást pénteken Molnár Csaba, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter adta át. A miniszter az eseményen hangsúlyozta: az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiemelt célként kezeli az élhető környezet megteremtését annak komplex gazdasági, társadalmi haszna miatt. 2007?2013 között 270 milliárd forint támogatás áll rendelkezésre a települések rehabilitációjára. Ennek jelentős hányada összesen 200 milliárd forintot jövő év végéig megítélésre kerül.

Kisléptékű településfejlesztésre a 2007?2008-as időszakban országosan 197 pályázó összesen 9,2 milliárd forintot nyert el. Közöttük a régió, Észak-Alföld 38 projektje jutott támogatáshoz, összesen mintegy 1,75 milliárd forint értékben. A régión belül Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 13 projektre összesen több mint 550 millió forint vissza nem térítendő hazai és európai uniós forráshoz jutott. A településkép javítására szolgáló pályázat 2009?10-ben is folytatódik, az ország hét régiójában 8,7 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra.

Az összesen több mint 45 millió forintból Nyírmadán most elkészült beruházással méltó központot nyert az idén városi rangot kapott település. A korábban funkció nélküli, leromlott állapotú kontyos nyeregtetős népi lakóházból az uniós támogatásnak köszönhetően új közösségi tér jött létre. A korhűen felújított épület, a hagyományos madai élet bemutatása mellett alkalmas közösségi programok szervezésére, és hozzájárulhat a gyermekek és a fiatalok környezettudatos neveléséhez is.

A felújított városközpont nem csupán a nyírmadai lakosok és az idelátogatók pihenését szolgálja megújított díszburkolataival és parkjával, egységes kapubejáróival és utcabútoraival, de segíti a közösségi élet kiteljesedését is. Az új díszvilágítást kapott háborús emlékmű mellett a teret övező park méltó helyszíne lehet a városi megemlékezéseknek, az iskolai ünnepségeknek.

A megújult településközpont amellett, hogy élhetőbb környezetet teremt a város lakosai számára, segíti a fiatal családok megtelepedését, vonzerejével hozzájárul Nyírmada lakosságmegtartó képességéhez, turisztikai és gazdasági vonzerejének növekedéséhez is.

A gazdasági vállalkozások is szívesen települnek olyan helyre, amely jó adottságokkal, jó infrastruktúrával, pezsgő kulturális és közösségi élettel rendelkezik. Az általuk teremtett új munkahelyek, a helyben fizetett adók pedig tovább erősítik Nyírmada városát ? tudatta meg a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!