ZETApress

hírportál

Együttműködés a rehabilitáltakért

NIH logoA rehabilitációs foglalkoztatást segíti az MNV és a NIH együttműködése ? tudatta az MNV Kommunikáció. A november 18-án megszervezett workshop témája a rehabilitációs foglalkoztatás során felmerült speciális igényeket megoldó legmodernebb és leghatékonyabb technológiák ismertetése volt.

Az együttműködés keretében vállalt szakmai továbbképzés folytatásaként rehabilitációs foglalkoztatás témában szervezett workshopot a Nemzeti Innovációs Hivatallal együttműködve az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a tulajdonosi joggyakorlása alatt álló, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató társaságok részére. A nyáron aláírt együttműködés kiemelt területe a vállalatok innovációs fejlesztési tevékenységének bővítése. A szakmai fórumon az MNV Zrt. portfóliójába tartozó négy megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató társaság képviselte magát.

Az együttműködés alapján a társaságok részéről az előzetesen beérkezett fejlesztési igényeket a Nemzeti Innovációs Hivatal értékeli, majd széles partnerkörében rendelkezésre álló technikai vagy technológiai megoldásokkal segíti alkalmazásukat. További fejlesztési igény felmerülése esetén a Hivatal előkészítő szakmai projektcsomagot állít össze, segíti ennek finanszírozását a pályázati, valamint a pénz-és tőkepiaci eszközök bevonásával. A rehabilitációs foglalkoztatás témában olyan innovációs javaslatokat ismerhettek meg a társaságok, mint a fejvezérlő rendszer kerekes székek és egyéb eszközök irányítására, robotváz mozgáskorlátozottak számára, illetve a jelbeszédfordító program.

A Magyar Állam tulajdonában és az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alatt négy úgynevezett rehabilitációs társaság áll, a Szegedi SZEFO Zrt, az ERFO Közhasznú Nonprofit Zrt, a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. és a FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft. A négy társaság 185 telephelyen együttesen több mint tízezer munkavállalót foglalkoztat, amelyből csaknem kilencezer fő megváltozott munkaképességű. Az MNV Zrt. és a NIH közös célja, hogy a többségében állami tulajdonú társaságok a Hivatal partnerkörében megtalálható innovációs megoldások segítségével versenyképes, a piac követelményeihez igazodó szolgáltatásokat nyújtsanak. Ennek megfelelően további közös egyeztetéseket szerveznek az energetika és hulladékgazdálkodás, valamint a közlekedés témában érdekelt vállalatoknak.

Szóljon hozzá!