ZETApress

hírportál

Nyugat-dunántúli FLIRT

FLIRT 1Már Sopron és Győr között is szállítják az utasokat az új motorvonatok. Újabb három FLIRT motorvonatot állított forgalomba az elmúlt napokban a GYSEV Zrt. A vasúttársaság vonalain így már összesen hét modern, villamos motorvonat szállítja az utasokat ? tudtuk meg Árgyellán Edinától.

A most szolgálatba állt, zöld-sárga FLIRT-ök Győr és Sopron között, valamint a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd szakaszon szállítják az utasokat. A GYSEV Zrt. tavaly decembertől idén áprilisig állította forgalomba az első zöld-sárga FLIRT-öket. A vasúttársaság a Sopron?Szombathely?Szentgotthárd vasútvonal teljes felújítását és villamosítását megvalósító projekt keretében szerezte be az első négy modern motorvonatot. A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. tavaly jelentette be, hogy a két vasúttársaság közös projektje keretében, az EU Kohéziós Alap társfinanszírozásával a MÁV-START 42, a GYSEV pedig 6 újabb FLIRT motorvonatot szerezhet be.

FLIRT 2Az új flotta első járműveinek októberi átadását követően a GYSEV Zrt. újabb három zöld-sárga FLIRT-öt állított forgalomba. Ezek a motorvonatok a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vonal mellett már a Győr-Sopron szakaszon is közlekedhetnek. Az új járművek forgalomba állításának köszönhetően a regionális közlekedésben a Sopron-Szombathely szakaszon a közlekedő vonatok 81 százaléka, a Szombathely-Szentgotthárd vonalon a 77 százaléka, míg Győr és Sopron között a személyvonatok 68 százaléka esetében szállítja az utasokat FLIRT motorvonat. A GYSEV Zrt. és a MÁV-START Zrt. közös projektje keretében további három zöld-sárga FLIRT motorvonat érkezik a vasúttársasághoz, amelyek várhatóan jövő tavaszig állhatnak forgalomba a GYSEV Zrt. vonalhálózatán.

Szóljon hozzá!