ZETApress

hírportál

Példás együttműködés

Spaller Endre elnök, NIHA szakmai együttműködés jó példája: Vízgazdálkodás és szennyvízkezelés témában szervezett workshopot a Nemzeti Innovációs Hivatallal együttműködve az MNV Zrt. a tulajdonosi joggyakorlása alatt álló vízi-közmű társaságok szakemberei részére ? tudatta az MNV Kommunikáció.

Az MNV Zrt. és a NIH között a nyár folyamán létrejött együttműködés keretében a Nemzeti Innovációs Hivatal többek között vállalta, hogy folyamatosan vizsgálja a vagyonkezelő portfóliójába tartozó társaságok munkájához, feladatellátásához hasznos kutatás-fejlesztési projekteket, és azokat ismerteti a szakemberek előtt. Az MNV és a NIH közötti megállapodás keretében a ma megszervezett workshop témája a vízgazdálkodás és szennyvízkezelés volt, a szakmai fórumon az öt regionális vízi közmű szakemberei vettek részt. Az előadások elsősorban a környezetkíméléshez, a vízi közmű szolgáltatók fenntartható fejlődésben játszott szerepéhez kapcsolódtak. Az előzetes igényfelmérést követően kialakított tematika az ivóvíz tisztításra, a szennyvízkezelés megoldandó problémáira, valamint a szennyvíz által szállított szennyezők eltávolítására fókuszált.

A Nemzeti Innovációs Hivatal azokat a hivatalban bejegyzett technológiákat ismertette a résztvevőknek, melyek alkalmazásával a legkorszerűbb szolgáltatást tudják nyújtani a lakosság számára. ? A Nemzeti Innovációs Hivatal célja, hogy a személyes egyeztetések alkalmával a társaságok minél pontosabb igényeit megismerve a legmegfelelőbb megoldásokat tudjuk kínálni a felvetett kérdésekre ? hangsúlyozta a workshop kapcsán Spaller Endre, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az elmúlt időszakban több együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy a portfóliójába tartozó társaságok számára olyan szakmai, társadalmi és gazdasági segítséget nyújtson, mellyel a leghatékonyabban tudnak a piaci szegmensükben helytállni. ? Az MNV Zrt., mint felelős vagyongazdálkodási szervezet, folyamatosan keresi az együttműködési lehetőségeket. A cél az, hogy olyan szakmai hátteret tudjunk nyújtani társaságaink számára, amin keresztül a nemzeti tulajdonban álló vállalatok szolgáltatásait igénybe vevő lakosság a lehető legmagasabb színvonalú ellátáshoz jusson hozzá ? hangsúlyozta Márton Péter, az MNV vezérigazgatója a Nemzeti Innovációs Hivatallal szervezett szakmai fórum kapcsán.

Szóljon hozzá!