ZETApress

hírportál

Módosuló határidők

Kazáncsere támogatássalMódosul a kazáncsere-pályázat benyújtási határideje ? tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya. Az NFM szeptember 22-én hétfőn az Otthon Melege Program keretében meghirdette a Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogramot. A pályázat keretében a lakóingatlanok szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését eredményező energiahatékonysági beruházások részesülhetnek támogatásban.

Az e célok megvalósításához rendelkezésre álló keretösszeg egymilliárd forint. A pályázatokat benyújtani ? elektronikus úton ? október 22-én szerdán 00:00 órától lehet. A pályázati iránti nagy érdeklődésre való tekintettel, valamint a pályázatok zavartalan, problémamentes benyújtása érdekében, a tárca régiónként eltérő beadási határidőket jelölt meg. Ennek megfelelően a pályázatok benyújtására szakaszosan, az egyes régiók számára egyedileg meghatározott időpontban október 22-e szombat és november 30-a vasárnap között vagy a forrás kimerüléséig lesz lehetőség. A pontos határidőket és az egyes régiók számára arányosan rendelkezésre álló forrást a módosított Pályázati Útmutató részletesen tartalmazza. A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati portálon, valamint a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. honlapján idekattintva érhető el.

Módosul a homlokzati nyílászárócsere-pályázat benyújtási határideje. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szeptember 29-én hétfőn az Otthon Melege Program keretében hirdette meg a Homlokzati Nyílászárócsere Alprogramot. A pályázat 1,1 milliárd forintos keretösszeggel kívánja támogatni a lakások szén-dioxid-kibocsátás csökkentést eredményező energiahatékonysági felújítását. A pályázatokat benyújtani ? elektronikus úton ? október 29-én szerdán 00:00 órától lehet.

A pályázat iránti nagy érdeklődésre való tekintettel, valamint a pályázatok zavartalan, problémamentes benyújtása érdekében, a tárca régiónként eltérő beadási határidőket jelölt meg. Ennek megfelelően a pályázatok benyújtására szakaszosan, az egyes régiók számára egyedileg meghatározott időpontban, október 29-e szerda és november 27-e csütörtök között vagy a forrás kimerüléséig lesz lehetőség. A pontos határidőket és az egyes régiók számára arányosan rendelkezésre álló forrást a módosított Pályázati Útmutató részletesen tartalmazza. A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati portálon, a Zöld Beruházási Rendszer honlapján és a pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. honlapján érhető el.

Szóljon hozzá!