ZETApress

hírportál

Üzletre hangol a GKM

Nem működött hatékonyan az elmúlt két évben a Versenyképességi Tanács, ezért társelnöke, Kóka János gazdasági miniszter tegnap a társaság újbóli összehívását kezdeményezte. Meghívta rá a parlamenti frakciók szakértőit is, de ötük közül csak négyen érkeztek meg, tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón. A miniszter újságírói kérdésre sem árulta el, ki hiányzott igazolatlanul. A sajtótájékoztatót megelőző fotózáson a kollégák a KDNP-ből senkit sem láttak a teremben. Lehet, hogy előbb el kellett mennie?

A miniszter szeretne végre együtt gondolkodást ellenzékiek és kormánypártok között. Elege van már az árokásásból, szeretné betemetni a meglévőket is. Ezért nem akar személyeskedni, nem akar másokra mutogatni, ahogy nem tette korábban sem. Célja a mostani tanácskozással az volt, hogy hazánk befektetők számára ideális terület legyen, s a Világbank Doing Business indexe szerinti 66-ik helyről az elkövetkező egy évben legalább tíz hellyel előbbre kerüljön. Az 56-ik sem túl jó hely még, nem kéne engedniük a 48-ból.

Bienerth Gusztáv, az Amerikai Kereskedelmi Kamara elnöke látja el Kóka mellett a társelnöki teendőket a Versenyképességi tanácsban. Egyikük a befektetői, míg másikuk a kormányoldalt képviseli. A tegnapi sajtótájékoztatón ígéretes volt az összhang közöttük. További részletek a minisztérium honlapján olvashatók.

Szóljon hozzá!