ZETApress

hírportál

Új ékszergaléria az Andrássy út 27-ben

Harmadik ékszerüzletével bővítette a Caprice International hazai ékszerpiacát. Az Andrássy út 27-ben hatvan négyzetméteresre növelte üzletét. Az elmúlt év telén megnyílt sugárúti bolt egy különleges galériává alakult, ahol nem csak a törzsvásárlók, de a VIP ügyfelek is megtalálják számításaikat. A délelőtti sajtótájékoztató és üzletbejárás után elmondhattuk, hogy a péntek 13-a mindannyiunknak különleges és maradandó élményt okozott.

Arik Herman, a szentendrei központú világcég ügyvezető igazgatója elmondta, hogy 2001-ben nyílt meg első üzletük a Dunakanyarban. A fővárosban, az Intercontinental Hotel belső központi részén alakították ki a másodikat két évvel ezelőtt. Ezt követte tavaly a harmadik, mely most bővítésre került.

Az üzlethálózat Tokiótól Tel Avivon át New Yorkig hálózza be a Földgolyót. A gyártás Szentendrén folyik, külföldön csak kereskednek. Két-hároméves kurzuson képezik ki a fiatal ékszerészeiket, akik a díjmentes tanfolyam elvégzése után igazolást, diplomát kapnak. Termékeikre örökös garanciát vállalnak. A tengeren túl meghibásodott ékszereket helyben igyekeznek kijavítani, s ha ott nem sikerül, visszaküldik őket Magyarországra. A szállítási és javítási költségeket természetesen nem az ügyfél fizeti. Szerencsére erre eddig kevés példa akadt.

Első az üzlet, utána az élvezet

A szomszédos Művész kávéházbeli sajtótájékoztató előtt megnéztük a felújított ékszerboltot. Legdrágább terméküket az új üzlet bejáratánál helyezték el. A szett értéke a fülbevalóval együtt 22 millió forint. (Nem is értem, miért nem teszik egy védettebb, belsőbb helyre?) Négy hónapig készült. Mind a 480 kő egyesével lett kiválasztva. Tízkarátos gyémánt, negyvenkarátos aquamarin és tizennégy karátos arany teszi még értékesebbé.

Készítenek úgynevezett őrült ékszereket is. Ezek egy évnél is tovább készülnek a megálmodástól a végső állapotig. A 3D ? azaz Három Dimenzió ? fantázianevű termékből tíz készült el idáig. Hatot már eladtak, négy még vevőre vár. Lézeres technikával csiszolták. Mivel a gyémánt a legkeményebb, de egyben legridegebb anyag is a földön, megmunkálásának is vannak korlátjai. Ezért nehéz megmunkálni, s nem is készítenek belőle már többet.

A délutáni sajtótájékoztatót a REGŐ Kft. szervezte, a háziasszonyi és tolmácsi teendőket Regőci Attila leánya, Barbara vállalta magára. A Magyar Borok Útja Rallye-t idén már tizenegyedszer sikerre vivő rendezvényszervező ügynökség abban is hasonlít az ékszer- és gyémántpiac ma ünnepelt reprezentánsához, hogy mindketten szívesen jótékonykodnak, s mindketten az Összefogás az Egészség Hídjáért Alapítványt segítik. Az ebéd előtti rendezvény díszvendégei ? Ivanics Ilona, Flesh Viki és Farkasházi Réka ? erről is tudtak volna mesélni a hivatalos programot követő fogadáson. A ma esti megnyitó ünnepség is ennek jegyében telik majd.

Szóljon hozzá!