ZETApress

hírportál

Czifra Julianna lett a 13.

julianna-czifraMa délelőtt a Nemzetközi Projektmenedzsment Naphoz kapcsolódóan adták át a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium védnökségével, a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által meghirdetett, és a beérkezett pályázatok alapján elbírált, illetve kiválasztott az Év Projektmenedzsere Díjat.

A Gerbeaud Ház I. emeleti Dorottya-termében megrendezendő eseményen felszólalt a díj fővédnöke, Vályi-Nagy Vilmos, az NFM infokommunikációért felelős államtitkára, Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnöke és Szalay Imre PMI Budapest Magyar Tagozat és a Díjbizottság elnöke. A díjat Czifra Julianna, a Vodafone Magyarország projektmenedzsere vehette át a három felszólalótól.

Az idén 13. alkalommal átadandó díjat a projektmenedzsment szakma hazai szervezetei közösen hirdették meg, értékelték és tettek javaslatot az Év PM-jének személyére. A szervezetek meghatalmazott képviselőiből e díj szervezésére létrejött Projektmenedzsment Kiválóság Tábla célja a magyarországi projektmenedzsment élet egy-egy szakemberének elismerése, és rajtuk keresztül a figyelem ráirányítása a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, a kiemelkedő projektek eredményeire.

Projektmenedzsment Kiválóság Tábla

Tagjai a következő projektmenedzsment szakmai szervezetek képviselői: Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ), PMI Budapest, Magyar Tagozat (PMI Budapest), Fővállalkozók Magyarországi Szövetsége (FŐVOSZ), HTE Projektmenedzsment Szakosztály (TIPIK), Informatikai Vállalkozások Szövetsége (ÍVSZ), Projekt Menedzsment Mesterség Kitűnőségéért Alapítvány (IPMACERT), Építéstudományi Egyesület (ÉTÉ).

A pályázatokat október 7-én, hétfőig lehetett beadni, közülük ötöt hívtak be személyes elbeszélgetésre október 28-án, hétfőre. A nyertesen kívüli négy meghívott abc-sorrendben: Ecsedi Péter ? IT Services Hungary Kft, Dr. Fogarasy Katalin ? Richter Gedeon Nyrt, Kremmer László ? Citibank és Dr. Lugosi Erzsébet ? MOL Nyrt. volt, akiket a nyerteshez hasonlóan ma oklevéllel jutalmaztak.

A Nemzetközi Projektmenedzsment Nap

A világszerte elismert szakember, Frank P. Saladis kezdeményezésére, s számos non-profit, civil projektmenedzsment szervezet csatlakozásával 2004 óta minden év november első csütörtöke a Nemzetközi Projektmenedzsment Nap. A cél a projektmenedzseri szakma elismertségének, ismertségének növelése, ami helyi események, előadások, díjátadások, bejelentések szervezésével, különböző PM szervezetek, szövetségek összefogásával valósul meg. Magyarországon idén hatodik alkalommal ünnepeljük meg ezt a napot, melynek ez évi mottója: Power of the Profession.

Art of Projects nemzetközi konferencia

Tíz éve alakult a PMI (Project Management Institute) hazai tagszervezete, a PMI Budapest, Magyar Tagozat, amely a holnap nemzetközi konferencia megrendezésével, a magyarországi projektmenedzsment társadalommal együtt köszönti az évfordulót. A konferencia, amely az Art of Projects címet viseli, egyben a nemzetközi projektmenedzsment világnap hazai központi eseménye lesz. Itt kerül bemutatásra a PMBOK 5th Edition, a projektmenedzsment szakma alapkönyvének magyar nyelvű kiadása is.

A konferencia programjában a PM azon területei kapnak helyet, melyekben az elmúlt években gyors ütemű fejlődés ment végbe, illetve melyek nemzetközi viszonylatban komoly érdeklődésre tartanak számot. Neves külföldi előadók mutatják be a projektmenedzsment világ legújabb módszereit, gondolatait, elősegítve ezzel a PM területén az innovatív, nyitott gondolkodás továbbfejlődését, inspirálva a hazai projektmenedzsereket és konzultánsokat. A műhelymunkák során alkalom nyílik az újdonságok magyarországi megvalósulásáról való beszélgetésre, illetve a hazai helyzet nemzetközi tükörben való megméretésére is.

Huszadszor is Körkapcsolás

A projektmenedzsment világnap eseményeihez kapcsolódóan október 17-én, csütörtökön megrendezésre került a Magyar Projektmenedzsment Szövetség által szervezett jubileumi 20. Körkapcsolás nevű rendezvény. Az alkalom áttekintést adott a Projekt-, Program- és Portfóliómenedzsment piac nemzetközi és hazai állapotáról, jelentős szereplőiről és a hazai tapasztalatokról.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ki legyen projektmenedzser? | ZETApress

Szóljon hozzá!