ZETApress

hírportál

Ajándék a Microsofttól

MicrosoftAjándék Microsoft Office 365 non-profit szervezetek számára. A felhő alapú Office 365 segítségével a non-profit szervezetek korszerűsíthetik informatikai rendszerüket ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a Rákóczi úti XO Bisztróban.

A Microsoft szoftver ajándékozási programja ma világszerte kibővül az Office 365 non-profit szervezetek részére fejlesztett verziójával. Az Office 365 for NGOs kezdetben 41 országban ? köztük Magyarországon ? lesz elérhető, de 2014. júliusára ez a szám akár 90 is lehet. ? A mai bejelentéssel a hazai non-profit szervezetek részére is elérhetővé vált a Microsoft felhő-alapú irodai csomagja, amelynek révén kevesebb időt és energiát kell majd az informatikára fordítaniuk, felszabaduló erőforrásaikat pedig alaptevékenységükre koncentrálhatják, legyen az hátrányos helyzetű fiatalok felzárkóztatása vagy tudományos kutatás ? mondta Szilágyi Bernadette, a Microsoft YouthSpark programjának menedzsere. ? A non-profit szervezetek ugyanúgy működnek, mint bármilyen más vállalkozás, ugyanakkor sokuk nem rendelkezik elegendő erőforrással ahhoz, hogy a legkorszerűbb technológiai megoldásokat használhassák. Az ajándékba kapott Office 365 így lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyabban és eredményesebben végezzék a munkájukat.

A Microsoft szoftver adományozó partnerének, a TechSoup Globalnak a tanulmányában a non-profit szervezetek arról számoltak be, hogy a felhő alapú számítástechnika négy legfontosabb előnye az informatikai infrastruktúra egyszerűbb karbantartása (79%), a költségmegtakarítás (62%), a hatékonyabb csoportmunka (61%) és a nagyobb adatbiztonság (54%). Figyelembe véve a non-profit szervezetekre váró kihívások egyre növekvő számát, minden korábbinál fontosabb, hogy hozzáférhessenek a felhő alapú számítástechnika előnyeihez.

Számos olyan országban, ahol a Vöröskereszt vagy a Vörösfélhold (IFRC) működik, az informatikai berendezések aránytalanul költségesek lehetnek. Digitális kezdeményezésünk célja, hogy szakszerű kapacitást építsen ki globális hálózatunkon keresztül, és segítséget nyújtson a problémás környezetben dolgozó Vöröskereszt és Vörösfélhold nemzeti társaságoknak az olyan technológiák bevezetésében, mint az igényeikre szabott felhő alapú email szerverek ? mondta Edward Happ, az IFRC globális vezető informatikai igazgatója. ? Ezért választottuk a felhő alapú megoldást, az Office 365-öt. A technológia bevált; segít az embereknek elvégezni azt, amit kell. Ez azt jelenti, hogy a Vöröskereszt és a Vörösfélhold idejét és energiáját a bajba jutottak megsegítésére fordíthatja ahelyett, hogy az informatikai rendszerek irányításával kellene törődnie. Ez valódi változást hoz humanitárius küldetésünkben.

A Microsoft által a non-profit szervezetek igényeire szabott Office 365 legfontosabb tulajdonságai: Információkhoz való hozzáférés gyakorlatilag bárhonnan: A számítógépen, okos-telefonon és táblagépen való használatra optimalizált Office alkalmazásokkal a dokumentumok és fájlok gyakorlatilag bárhonnan, bármikor elérhetők. Könnyű együttműködés: A non-profit szervezetek tagjai az Office-szal járó e-mail, megosztható naptár, videokonferencia és dokumentum megosztás funkciók révén könnyebben tudnak együttműködni kollégáikkal. Gondtalan informatika: Az Office 365-ben egyszerűen hozzáférhetők az alapvető rendszer-irányítási funkciók, ráadásul anélkül is telepíthető, hogy az Office korábbi verzióját el kellene távolítani.

Megbízható és naprakész: A szervezetek kevesebb időt fordíthatnak informatikai karbantartásra, miközben egy mindig naprakész, egyszerűen és könnyen használható technológiához férhetnek hozzá. Mindemellett az Office 365 az iparágban élen járó biztonsági funkciókkal és 99,9%-os garantált szolgáltatási szinttel rendelkezik. ? Példaértékű a Microsoft folyamatos részvétele a jótékonysági akciókban, a vállalat már 30 éve támogatja a non-profit szervezeteket különféle adományokkal, elsősorban szoftverekkel. Ezek a felajánlások mindig is komoly terheket vettek le az NGO szervezetek válláról ? mondta Ónodi István, a szoftverajándékozási portál, a Civiltech adományozási rendszer munkatársa. ? A szoftver adományozási program legújabb bővítése lehetővé teszi a nehéz helyzetben működő szervezetek számára is, hogy az Office365 előnyeit kihasználva a legmodernebb eszközöket használják fel a napi munkájuk és a különféle jószolgálati tevékenységük elvégzése során.

A Microsoft a 2012-2013-as pénzügyi évben a világ 115 országában 70 286 non-profit szervezet részére ajándékozott szoftvereket, szolgáltatásokat és készpénzt összesen 795 millió dollár értékben. A Microsoft Office 365 iránt érdeklődő hazai non-profit szervezeteknek a Civiltech.hu oldalon kell regisztrálniuk. A migrációra vonatkozó információk és az azt segítő erőforrások idekattintva találhatók.

A Microsoft

A világ legnagyobb számítástechnikai eszköz szállító és szolgáltató cége. Széles termékválasztéka az operációs rendszerektől és alkalmazásoktól kezdve a felhő alapú lakossági és vállalati szolgáltatásokon át az összetett hálózati, üzleti szoftverekig terjed. A céget William H. Gates és Paul G. Allen alapította 1975-ben. Mára a világ több mint 90 országában van jelen, dolgozóinak száma pedig meghaladja a nyolcvanezer főt. Az immáron 20 éves Microsoft Magyarország 1993-ban alakult, mindössze 2 fővel. Dolgozóinak létszáma jelenleg megközelíti a 200 főt, partner programjában pedig 2200 hazai vállalkozással működik együtt. A magyar leányvállalat 2003-ban, 2006-ban, 2008-ban, valamint 2012-ben is elnyerte a Legjobb munkahely-címet, 2010-ben pedig az MNKSZ pályázatán a Legjobb női munkahely 2009-címet érdemelte ki. A Microsoft Magyarország a 2012-2013-as üzleti évben a világ összes Microsoft leányvállalata közül a legjobbnak bizonyult. A magyar leányvállalat ügyvezetői igazgatói posztját 2011. október 24-től Papp István tölti be.

Szóljon hozzá!