ZETApress

hírportál

Összeér az autópálya

AutópályaMegvalósult az M0 déli és keleti szektorainak közvetlen összekötése. Az M0 51. számú főút ? M5 közötti, új nyomvonalon épített, 6,3 km hosszú szakaszának átadásával lezárult a déli szektor bővítésének utolsó üteme is ma délután. Az autósok mostantól több mint 75 km hosszan, folyamatosan haladhatnak a körgyűrű megépült, M1 és 11 számú főút közötti szakaszán.

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár az átadón kifejtette: a bővítés eredményeként az M0 autóút M7 ? M5 közötti részén jelentősen mérséklődik a torlódások és a balesetek kialakulásának veszélye. A 2×3 forgalmi sáv és egy leállósávos kialakításnak köszönhetően csökken a menetidő is. A teljes útpályát minden jármű-kategória díjmentesen használhatja.

Az M0 déli szektorának betonburkolata Magyarországon korábban még nem alkalmazott technológiával épült, amely nagyobb teherbírása miatt a legalkalmasabb a jelentős kamionforgalom viselésére, és felületképzése révén zajhatás szempontjából is rendkívül kedvező. A projekt az Új Széchenyi Terv forrásaiból, az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője elmondta: Az M7 ? M5 autópályákat összekötő M0 autóút szeptember közepétől lesz 8 sávos. A M6 ? 51. számú főút közötti szakasz bal pályáján a kivitelező jelenleg végzi a befejező forgalomtechnikai munkálatokat. Ezt követően az M7 ? 11 sz. főút között átlagosan 100-110 km/h sebességgel közlekedhetnek az autósok az M0 körgyűrűn.

Szóljon hozzá!