ZETApress

hírportál

Mehetnek a kamionok

Kamion-konvoj az M0-onElmarad a kamionstop az év legmelegebb hétvégéjén. A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a nemzeti fejlesztési miniszter a vidékfejlesztési miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti ? tudatta az NFM Kommunikáció.

Az országos tisztifőorvos III. fokozatú hőségriasztást rendelt el július 29-én, hétfőn éjfélig. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hőmérséklet a következő napokban árnyékban is elérheti, meghaladhatja a 37-38 fokot, az év eddigi legmelegebb időszaka várható. A kamionstop főszabály szerint szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig van érvényben a júliusi és augusztusi hétvégéken. A nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból július 27-én és 28-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon.

A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül teljesíthetik szállítási feladatukat, nem kell a nagy hőségben a kocsijukban, parkolókban várakozniuk. A kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad akár arra is, hogy a nehéz tehergépjárművek az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak. Az NFM a hétvégi szabadtéri tömegrendezvények ? különösen a 28. Formula?1 Magyar Nagydíj ? miatt arra kéri a fuvarozókat, hogy körültekintően válasszák meg útvonalukat, és lehetőség szerint kerüljék el a személygépkocsik és motorkerékpárok forgalmával fokozottan terhelt szakaszokat.

Szóljon hozzá!