ZETApress

hírportál

SMART a fiatalokért

iesmartNemzetközi együttműködéssel a sikeres fiatal vállalkozókért. Újabb szakaszához érkezett az i.e. SMART nemzetközi pályázat, melynek célja, hogy fiatal vállalkozóknak segítsen abban, hogy elképzeléseiket üzleti terv formájába öntsék, elindítsák első vállalkozásukat, és az ötleteik finanszírozásához befektetőket találjanak, elsősorban a kreatív iparágak, az infokommunikációs technológiák és a zöld-gazdaság területén.

A májusban megtartott magyarországi tréning keretében a közép-európai partnerek oktatói, és a magyar trénerek is elsajátíthatták azokat a Nyugat-Európában és Amerikában már széles körben alkalmazott módszereket, mint az üzleti modell vászon, a design gondolkodás, a prototípus gyártás, a kék óceán stratégia ? tudtuk meg Szalai Tamástól.

A kiképzett trénerek a projekt kapcsán felálló SMART Pontoknak nevezett tanácsadási központ munkáját segítik majd, melyek a napokban kezdik meg működésüket valamennyi érintett közép-európai városban ? így Budapesten is ? a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) szervezésében.

A projekt következő lépéseként az ősz során a SMART Pontok közösen szerveznek versenyt közép-európai fiatalok számára, ahol a legéletképesebb üzleti ötletek megvalósításához közvetlen segítséget nyújtanak és megismertetik az ötletgazdákat olyan befektetőkkel is, akik segíthetik az innovatív vállalkozások elindítását. A projekttel kapcsolatos további információk a pályázat weboldalán érhetőek el.

Szóljon hozzá!