ZETApress

hírportál

Ünnepélyes alapkő letételére Ercsiben

Új Food Express üzem épül rövidesen az Ercsi Ipari Park területén. Az ünnepélyes alapkőletételre pénteken délelőtt 11-kor került sor. Az eseményen részt vett a kormányzati és önkormányzati tisztségviselők mellett Bátki József, Ercsi város polgármestere, valamint a beruházó részéről Zsidek László elnök és Zsidek Balázs ügyvezető.

A másfélmilliárdos összértékű beruházásban egy olyan Food Express üzem épül majd itt, amelyben naponta százezer adag ebéd gyártása történhet. Az ipari park területéből három hektár került a beruházó tulajdonába. A több ezer négyzetméteres üzem EU szabványnak megfelelően épül és a vállalat országos terjeszkedéséhez biztosítja majd a megfelelő háttérkapacitást.

A Food Express 1995-ben alapított, 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalat, mely jelenleg piacvezető az ebéd házhoz szállítás piacán. A melegebéd házhoz szállítással foglalkozó vállalat egyedülálló, közel 250 autóból álló saját gépjárműparkkal, több mint félezer munkatárs segítségével, közel 300 településre szállítja ki minden hétköznap a megrendelt meleg ebédet. A vállalat 2005-ös árbevétele megközelítette a 3.5 milliárd forintot, így megszilárdította piacvezető pozícióját az ebéd házhoz szállítás piacán.

Szóljon hozzá!