ZETApress

hírportál

Száznál több év környezetvédelem

SzemetesVasárnap ünnepelte fennállásának 114. évfordulóját a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. A hulladékgazdálkodás, köztisztaság, közútfenntartás a három legfontosabb területe a vállalat szolgáltatásainak. Rengeteg átalakuláson, fejlődésen ment keresztül az FKF Zrt, míg mai modern formájában élen jár a környezet védelmében.

Az első fővárosi köztisztasági szolgáltatásokkal foglalkozó céget 114 évvel ezelőtt, 1895. július 25-én hozták létre Köztisztasági Hivatal néven. Ma a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. ötvözi a régi nagyvállalatok számos erényét, természetesen az új, egyre inkább piaci viszonyok között tevékenykedő vállalatok dinamizmusával, lendületével. A cégre jellemző a hagyományok ápolása. ? Néha egész dinasztiák szolgálják nálunk Budapest köztisztaságát. Olyan munkatársaink is vannak, akiknek már a szülei, nagyszülei, sőt a dédszülei is velünk dolgoztak ? mondta büszkén Horti Zsófia, a cég szóvivője.

A közel 2900 főt foglalkoztató FKF Zrt. minden tagjára kiterjesztették a környezettudatos irányítási rendszert. A vállalat minden tevékenységénél meghatározó szempont a lehetséges környezeti ártalmak és hatások figyelembe vétele, kezdve az utak síkosságmentesítésétől, az Alagút mosásán keresztül az aluljárók tisztításáig.

114. születésnapját ünnepli a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

Folyamatos tájékoztatással és kampányokon keresztül hirdeti a cég, miért fontos a környezet védelme. Társadalmi felelősségvállalása keretében a szűkebb és tágabb közösségek környezettel kapcsolatos szemléletformálását, a környezettudatos életforma megismertetését tűzte ki célul az FKF. Hiszik, hogy céljaik eléréséhez, a tisztább, egészségesebb és élhetőbb környezet megteremtéséhez és fenntartásáért a környezettudatos magatartás kialakítása és fejlesztése a társadalom legszélesebb köreiben alapvető követelmény.

Legfontosabb feladatunknak a lakosság, és különösen a felnövekvő generációk tudatformálását, környezettudatos oktatás-nevelésének elősegítését tartjuk, amelyben aktívan kívánunk részt venni. Hisszük, hogy Budapest csak akkor lesz szép, tiszta és élhető főváros, ha akik itt élnek mind tesznek ezért és vigyáznak rá ? tette hozzá mindehhez Horti Zsófia.

Szóljon hozzá!