ZETApress

hírportál

SAP-val fut fel az élesztőgyár

SAP ERP megoldást vezetett be a Lesaffre Magyarország. Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy vállalatirányítási rendszert vezetett be a Lesaffre Magyarország Élesztőgyártó és Kereskedelmi Kft-nél. Az új megoldás az eddigi szigetrendszereket váltja hazánk egyetlen élesztőgyárában.

A magyarországi implementáció az első teljes körű SAP bevezetés a francia Lesaffre világhálózatában, mely a budafoki vállalatát jelölte ki globális programja első állomásaként. A következő lépés a modell kiterjesztése a Lesaffre Csoport mintegy 40 leányvállalatára.

A magyar projektet 11 hónap alatt valósították meg. A vállalatirányítási rendszer segítségével az élesztőgyár azonnali képet kap a logisztikai, a gyártási és a pénzügyi folyamatairól. A bevezetés érdekessége, hogy az élesztőgyártás-forgalmazásban kiemelt fontosságú lejárati idő kezelését is az SAP integrált megoldása biztosítja.

A felépülő közös IT platform egyik haszna, hogy magasabb szintre lép a leányvállalatok közötti együttműködés ? mondta Ötvös Péter, a Lesaffre-csoport SAP programokért felelős globális vezetője. Misnyovszki Zoltán, az SAP Hungary Kft. szolgáltatási igazgatója a sikeres indítás után hozzátette: az élelmiszeripar az SAP egyik kevéssé ismert, de erős területe: világszerte 3900 cég használja megoldásainkat, ami háromszorosa a logisztikai, utaztatási szegmensben regisztrált ügyfelek számának.

A Lesaffre

A vállalat története 1876-ra nyúlik vissza, amikor megalapították Magyarország máig egyetlen élesztőgyárát. 1992-ig a Budapesti Szeszipari Vállalat részeként létezett gyáruk. 1992-ben a privatizáció során először a Mautner Markhof Csoport tulajdonába került, majd tőlük 1996-ban a Lesaffre Csoport vette át az élesztőgyári tevékenységet. 1999-ben megszűnt a szeszgyár Budafokon. Napjainkra a Lesaffre Magyarország Kft., mint a Budafok Élesztő- és Szeszgyár Kft. jogutódja Közép-Európa egyik legnagyobb élesztőgyártó- és forgalmazójává nőtte ki magát. A magyar piac mellett még tíz országot látnak el élesztővel.

Szóljon hozzá!