ZETApress

hírportál

Diószegié lett az idei díj

Diószegi József, a Napi Gazdaság főmunkatársa kapta a MÁV Csoport Sajtódíját, melyet az újságíró az 59. Vasutasnap központi kitüntetés átadó ünnepségen vehetett át. A MÁV Zrt. vezetése 2008-ban alapította a Sajtódíjat azzal a céllal, hogy elismerje a vasútról, a MÁV Csoportról rendszeresen tudósító újságírók munkáját.

A díjat olyan nyomtatott vagy elektronikus médiumnál dolgozó munkatárs kaphatja meg, aki az újságíró szakma alapelveit, etikai szabályait betartva tudósít, hiteles, korrekt és pontos tájékoztatást nyújtva a közvélemény számára. A díj odaítélésekor kiemelt szempont továbbá a független hozzáállás és a minőségi sajtómunka.

A Sajtódíjat a MÁV Zrt. a vasutas társadalom legnagyobb és legszebb ünnepén, a Vasutasnapon adja át. Ma, az 59. Vasutasnapon a díjat, és a vele együtt járó Vasútért-kitüntetést Diószegi József, a Napi Gazdaság főmunkatársa kapta meg, aki évtizedek óta a magyar gazdasági újságírás kiemelkedő alakja. A MÁV Sajtódíjat tavaly Pekár Erzsébet, a Magyar Távirati Iroda tudósítója vehette át.

Szóljon hozzá!