ZETApress

hírportál

Személyes ügyfélszolgálat Szolnokon

Júliustól a szolnoki vasútállomáson is az utasok rendelkezésére áll a MÁV-START Zrt. személyes ügyfélszolgálati irodája. A poggyásztároló szolgáltatást is biztosító iroda a hét minden napján 06-tól 20 óráig áll az érdeklődők rendelkezésére. A vasúti információk mellett turisztikai kérdésekre is választ kaphatnak az utasok Szolnok Önkormányzata és a Szolnoki Főiskola segítségével.

Szabó István alpolgármester az esemény kapcsán elmondta: ? Szolnok és a vasút kapcsolódása mindig rendkívül erős volt, igazi vasutas városnak számítottunk. Az elmúlt két évben megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően ismét a szolnoki ipar meghatározó része lett a vasúti gépgyártás, így számunkra különösen fontos, mi történik ezen a területen. Az információs pont egy kiváló lépés a vasútállomás modernizációjában, ami az ország egyik legnagyobb utas-várója.

Krizsán József, a Szolnoki Főiskola fejlesztési és innovációs rektor-helyettese kiemelte a főiskola és a vasút szoros kapcsolatát. ? Az ország minden megyéjéből érkeznek hallgatók hozzánk vonattal, úgy az üzleti képzésre Szolnokra, mint a műszaki és mezőgazdasági képzésre Mezőtúrra.

A vasútállomási ügyfélszolgálati irodán a Szolnoki Főiskola turizmus-vendéglátás szakos II. éves hallgatóinak lehetőségük nyílik arra, hogy idén szeptembertől egy- illetve kétnapos rendezvény gyakorlatukat itt töltsék. A MÁV-START Zrt. a létesülő munkahelyek egyikét a főiskola diákjai számára gyakorlati helyként biztosítja. A gyakorlati helyre idegen nyelven beszélő főiskolásokat jelölünk ki, akik az ide érkező utasokat, érdeklődőket tájékoztatják a szolnoki turisztikai, idegenforgalmi látványosságokról.

Somodi László a MÁV-START Zrt. Marketing és Fejlesztési Szervezet vezetője ismertette, hogy a személyszállító vasúttársaság tavaly nyáron kezdte el kialakítani és bővíteni az állomási, személyes ügyfélszolgálati hálózatot a nagyobb pályaudvarokon, vasútállomásokon. Elsőként a Keleti-pályaudvaron találkozhattak az utasok az új irodával, majd a Déli-pályaudvaron és Miskolcon került átadásra az utasokat kiszolgáló helyiség. A szolgáltatások között, belföldi és nemzetközi információs szolgáltatás, illetve azonnali problémakezelési lehetőség várja az utazóközönséget. Az érdeklődők informálódhatnak a vasúti szolgáltatásokról, az aktuális kedvezményes utazási lehetőségekről, az új termékekről.

Az elmúlt időszak tapasztalatai és az irodák látogatottsága alapján, Budapesten naponta több mint háromszázötvenen keresik fel a Keleti- és Déli-pályaudvar személyes ügyfélszolgálatát, és Debrecenben is több mint háromszáz érdeklődő fordul meg egy nap. Miskolcon százan, Szombathelyen közel ötvenen informálódnak naponta az ügyfélszolgálaton.

A leggyakrabban belföldi menetrendi információkat kérnek az utasok, ezt követi a vonatok indulási vágányszámára vonatkozó kérdés, valamint kiemelkedőek a turisztikai információk, a belföldi díjszabás, és a pályaudvari információkra irányuló kérdések. A személyszállító vasúttársaság célja tovább bővíteni a személyes ügyfélszolgálati hálózatot annak érdekében, hogy az utasok a pályaudvarokon az indulás előtt, vagy a megérkezést követően minden, számukra szükséges információhoz hozzá tudjanak jutni. A következő iroda várhatóan Pécsett fog megnyílni.

Szóljon hozzá!