ZETApress

hírportál

Üzleti intelligencia

Az SAP új üzleti intelligencia megoldást mutatott be. Az SAP AG bejelentette új üzleti intelligencia megoldását, az SAP BusinessObjects Explorer-t. Az új szoftver, mely a legjelentősebb üzleti intelligencia terméknek számít a Business Objects akvizíció 2007-től, ötvözi a Business Objects portfolió keresési és navigációs képességeit az SAP NetWeaver Business Warehouse Accelerator szoftverrel, így biztosítva a nagymennyiségű információ közötti nagysebességű keresést és riportolást.

Az SAP BusinessObjects Explorer intuitív keresési felülettel rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók kulcsszavak beírásával találjanak rá az őket érdeklő adatokra, így a szoftver használatához nem szükséges előzetes képzés, valamint az adatok és az adatmodellek ismerete. A keresésre adott találatok relevancia alapján rangsorolódnak.

Mindenki számára elérhető az üzleti intelligencia

Ahogy a 2007 BusinessWeek Research Services Economist, Enterprise Knowledge Workers tanulmányban olvashatjuk, egyes kutatások kimutatták, az üzleti felhasználók többsége nem éri el a kívánt információkat, így saját megérzésük alapján döntenek. Az SAP új terméke ezt a problémát oldja meg, mivel olyan intuitív szoftvert ad a felhasználóknak, mellyel a nagymennyiségű információk közti gyors keresést biztosítja különböző vizualizációs lehetőségekkel kiegészítve.

Az SAP BusinessObjects Explorer hozzájárul az IT alszervezetek hatékonyságához is mivel korábban jellemzően az IT részlegtől kértek a felhasználók egyéniesített riportokat a vállalati adatokról. Az új szoftver ezt feleslegessé téve, önkiszolgáló módon enged hozzáférést az adatokhoz valamint a riportok formázásához.

Az új üzleti intelligencia megoldáshoz SAP Partnerként az Intel és az Adobe is hozzájárult fejlesztéssel, illetve platformtámogatással. A szoftver bármilyen adatforrásból (OLAP, struktúrálatlan, RDBMS) tud dolgozni. Az SAP e termékét főleg olyan nagyvállalatok számára ajánlja, melyek rengeteg információt kezelnek sokféle adatforrásból, így például a telekommunikációs, banki, biztosítási, kereskedelmi szegmens cégei. Az új termék a tervek szerint nyártól lesz kapható. A szoftver ingyenesen kipróbálható oldalukon keresztül.

Az SAP

Az az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyek több, mint 25 ágazatban segítenek a különböző méretű cégeknek a legjobb működés elérésében. A cég a világ 120 országában több mint 86 000 ügyféllel rendelkezik (ez tartalmazza a Business Objects felvásárlása során szerzett ügyfeleket).

Az SAP részvényeit a világ több tőzsdéjén jegyzik, így a frankfurti és a New York-i (NYSE) tőzsdén is, SAP ticker kód alatt. Bővebb információkat itt talál. Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások alkotják.

Az SAP Hungary Kft.

A hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon közel két évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója ? az SAP Business All-in-One és az SAP Business One rendszerek ? bármilyen méretű,és bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 500 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé váljon.

Az SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver és az itt említett egyéb SAP termékek és szolgáltatások, valamint azok logói az SAP AG védjegyei vagy Németországban és a világ több más országában bejegyzett márkanevei. Az összes többi termék és szolgáltatás neve az adott cég védjegye. Az ebben a dokumentumban foglalt adatok csak tájékoztatásul szolgál.

Szóljon hozzá!