ZETApress

hírportál

Illegális hulladékhegyek!

Tavaly a budapestiek 84 és félezer köbméter illegálisan lerakott hulladékot hagytak a 900 szelektív hulladékgyűjtő sziget mellett, melyet a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szállított el. Ez nem kevesebb, mint 718 millió forintjába került tavaly a fővárosnak ? tudtuk meg Sajtóirodájuktól.

Drámaian megnőtt az illegálisan lerakott szemét mennyisége a szelektív szigetek mellett. Míg 2006-ban 31 ezer köbméter, 2007-ben már 64 ezer köbméter, a tavalyi évben pedig 84 és félezer köbméter szemetet kellett az FKF Zrt-nek elszállítania a szelektív gyűjtőszigetek mellől.

A fővárosiak éltanulónak számítanak a szelektív hulladékgyűjtés tekintetében, amely egyértelmű bizonyítéka lehetne a környezettudatosságuknak, de ezzel párhuzamosan évről évre több a szemét a szelektív szigetek mellett. Az FKF Zrt. 900 gyűjtősziget mellől kényszerül elvinni az illegálisan otthagyott szemetet, amelyet a fővárosiak nem visznek el a rendelkezésükre álló 14 hulladékudvarba.

A vállalat mintegy húsz járműve dolgozik azon naponta, hogy ezt a mennyiséget elszállítsa. Ezek a járművek és a rajtuk szolgáló dolgozók a normál munkarendből kerülnek elvonásra, ezzel külön terhet okozva a nem elhanyagolható ? és máshol hasznosabban elkölthető ? több, mint hétszázmillió forint mellett.

Szóljon hozzá!