ZETApress

hírportál

Etikus hackerek

Egyre növekszik a kereslet az etikus hackerek iránt. 2011-ben hazánkban közel egymillión estek online bűnözés áldozatául. Napjaink egyik égető informatikai kihívása szembeszállni a hacker támadások áradatával ? vallja és tanítja a KÜRT Akadémia.

A rohamos tempóban változó eszközrendszerek, technikák stratégiaváltásra kényszerítik a cégeket, így egyre többen alkalmaznak etikus hackereket a digitális vállalati értékek őrzésére. A KÜRT Akadémia két féléves etikus hacker képzése a nemzetbiztonsági és európai uniós standardokra építi tananyagát. Évente mindössze pár tucat válogatott szakembert képeznek, akik speciális tudásuknak köszönhetően részei lesznek a nemzetközi etikus hacker elitnek. A KÜRT a végzett hallgatói körében készített saját felmérése alapján megállapította, hogy a hallgatók több mint 50%-át 1 éven belül előléptették vagy könnyebben el tudott helyezkedni ezen a szakterületen, illetve 90%-uk magasabb fizetésben részesül az akadémia tanúsításának köszönhetően.

Az óriáscégeket érintő adatlopási ügyek hónapról hónapra nagy port kavarnak a médiában. Mégis kevesen tudják, hogy tavaly hazánkban közel egymillión estek online bűnözés áldozatául. A támadások által okozott kár sok esetben vaskos tíz vagy százmilliókkal terheli az áldozat költségvetését. A jelenleg elérhető leghatékonyabb megoldás, ha etikus hackerekkel védik a vállalatok az információs rendszereiket. Az etikus hacker speciális képzésen sajátítja el a kiberbűnözők technikáit, így képes az általa védett vállalati rendszereket felkészíteni a rosszindulatú támadások ellen.

A KÜRT Akadémia etikus hacker képzésén a hangsúlyt az egyedi problémamegoldó képességek fejlesztésére; a különböző problémákra szabott, saját hacker eszközök fejlesztésére, a hacker gondolkodásmód átadására helyezik. A hallgatók a szakmai fogások mellett megismerkednek a jelenleg elérhető hacker eszköztárral és hozzáférést kapnak azokhoz a forrásokhoz, ahonnan a képzés után frissíteni tudják majd tudásukat. A képzés részeként megtanulnak az ügyfelek számára érzékeny projekteket menedzselni, amelyek gördülékeny kezelése fejlett kommunikációs és együttműködési képességet igényelnek.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt igazolják, hogy a piac nagyra értékeli a KÜRT Akadémián végzett etikus hackereket. Végzett hallgatóink 90%-a magasabb javadalmazásban részesül a tanúsításunk megszerzésének köszönhetően, mint azelőtt. A nálunk végzett etikus hackerek több mint fele előre lépett a munkahelyén, vagy könnyebben el tudott helyezkedni ezen a szakterületen a képzés befejeztével ? mondta Kapitány Petra, a KÜRT Akadémia ügyvezetője.

A KÜRT Akadémia etikus hacker hallgatói, éles bevetéseken is bizonyíthatják rátermettségüket. A KÜRT Zrt. szakmai háttere és a Nemzeti Biztonsági Felügyelet Európai Uniós tudásbázisa kiemelkedő és egyedülálló szakmai felkészültséget biztosít a hallgatóknak. Az egy év alatt átadott tudásanyag több száz sikeres hazai és nemzetközi projekten alapul. A végzett hallgatók csatlakozhatnak a HackLAB közösséghez, amely a KÜRT Akadémia etikus hackereinek pezsgő tudásmegosztó és tudásfrissítő felülete.

Etikus hacker nyílt napot tart a KÜRT Akadémia július 10-én, kedden 14 órától a budaörsi székházában. Minden olyan érdeklődőt várnak, aki meg akarja ismerni a legújabb hackelési technikákat és azokat a módszereket, amelyekkel megelőzhetők a külső támadások. A résztvevők betekintést nyerhetnek az információbiztonsági szakértők zárt klubjába, a KÜRT Akadémia HackLAB-be, amely az elmúlt években az egyik legnívósabb hazai szakmai műhellyé vált, valamint beszélgethetnek vezető hazai etikus hackerekkel is.

A KÜRT Akadémián végzettek véleménye

Nem hiszem, hogy bármilyen újdonság mérhető lenne ahhoz a masszív alaphoz, amit ez a képzés nyújt. Erre épül, és ebből le is vezethető minden. Az újdonságok ?csak? fejlődési irányok, de az alapok nélkül nincs értelme róluk beszélni ? Vargha Gergő etikus hacker.

A KÜRT Akadémia 240 órás képzésén ismerkedtünk meg az etikus hackelés sérülékenység vizsgálati módszertanával. A webes vizsgálatok alkalmával betekintést nyertünk abba, hogy milyen a magyar és néhány külföldi weboldalak biztonsági állapota. Szinte minden esetben találhatók információszivárgást okozó hibák, ott felejtett fájlok, stb. Ezen túl nagyon sok esetben sikerült a célpontok egy teljes adatbázisát megszerezni a bennük lévő felhasználó nevekkel és jelszavakkal együtt. Több alkalommal teljesen át lehetett venni az irányítást egy-egy DMZ-ben található gép felett. Vizsgazáró feladatként egy magyarországi telekommunikációs céget kaptunk. A képzésben talpon maradt hallgatók mind sikerrel vették a végső akadályt. A tényekkel nehéz vitatkozni, megtanultunk hackelni ? Dr. Erdődi László etikus hacker.

Szóljon hozzá!