ZETApress

hírportál

Kártyázhatnak a nyugdíjasok

Holnaptól minden 62. életévét betöltött ferencvárosi lakos Ferencváros Kártyát kap ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a Haller utcai Blendi pékségben. Grafikai tervezését szavazás előzte meg. A kártya bevezetése hét- és félmillió forintba került a Ferencvárosi Önkormányzatnak, melyhez kormányzati segítséget sem kapott ? mondta el kérdésünkre Pál Tibor alpolgármester, aki Gegesy Ferenc polgármesterrel és Budai Bernadett kormányszóvivővel együtt érkezett.

A névre szóló kártya lehetőséget biztosít arra, hogy tulajdonosa bizonyos szolgáltatásokat vegyen igénybe, egyes termékeket kedvezményesen vásároljon meg. Már száznál is több partnerrel kötöttek szerződést. Nem csak a kerületben, de a fővárosban és környékén is elfogadják. Közöttük találhatók gyógyszertárak, élelmiszerüzletek, cukrászdák, zöldségesek és hentesek, akik 5-10-12%-os kedvezményt biztosítanak vásárlóiknak.

A kártyát a 62 év felettiek alanyi jogon, tértivevényes levélben kapják meg a tájékoztató katalógussal együtt, míg a fiatalabb ferencvárosiak ötszáz forintos önköltségi áron rendelhetik meg a plasztik-lapot. Emellett a Ferencváros kétheti-lapból, a 9s TV-ből és az Önkormányzat honlapjáról is tájékozódhatunk. Ez utóbbi folyamatosan frissül, mivel az elfogadóhelyek száma állandóan nő. Mivel a kártya egy országosan működő kártyaelfogadási rendszer új szereplője, így már ezernél is több üzlet fogadja el azt.

Szóljon hozzá!