ZETApress

hírportál

Bankolj skype-on!

A GRÁNIT Bank új dimenziót nyit az internetes ügyintézésben. A tisztán magyar tulajdonban lévő GRÁNIT Bank Zrt. bemutatta legújabb elektronikus szolgáltatását ma délelőtt a Lechner Ödön fasori Székházuk I. emeleti tanácstermében.

A GRÁNIT Bankfiók az Otthonában egy olyan modern, ügyfélbarát szolgáltatás, amely a technika adta lehetőségek felhasználásával biztosítja a GRÁNIT Bank ügyfelei számára, hogy kényelmesen, irodájuk és otthonuk elhagyása nélkül találkozzanak banki ügyintézőjükkel, pénzügyi tanácsokat kérjenek tőle, valamint banki tranzakciókat kezdeményezzenek. Ez a megoldás hazánkban és nemzetközi viszonylatban is egyaránt újszerű.

A szolgáltatás egyaránt biztosít kényelmi szolgáltatásokat a lakosság és a kis- és középvállalkozások számára. A GRÁNIT Bankfiók az Otthonában biztosítja a lakossági ügyfelek és a Bank közötti kommunikációt, a GRÁNIT Bankfiók az Irodájában pedig a KKV szektor számára nyújt hasonló funkciókat. A szolgáltatáson keresztül az ügyfeleknek lehetősége nyílik arra, hogy élő videó és hang kapcsolatot létesítsenek a GRÁNIT Bank ügyintézőjével anélkül, hogy a bankfiókba bemennének.

A szolgáltatás lehetővé teszi továbbá az ügyfél és az ügyintéző közti szöveges/írásos üzenetváltást, az egyes banki ügyekhez kapcsolódó banki dokumentumok ügyfél részére történő átadását, illetve a GRÁNIT Bank ügyfelek részére különböző banki műveletek elvégzését is. Az újítás jelentősége a személyesség és a hatékonyság kettősén alapul. Segítségével mindenki, aki rendelkezik internet eléréssel, és egy webkamerával, valamint mikrofonnal ellátott számítógéppel, bárhonnan érdeklődhet a Bank termékei és szolgáltatásai iránt. Szakértő tanácsát kérheti pénzügyeiben, a szerződéssel rendelkező ügyfelek pedig banki műveleteiket is egyszerűen és biztonságosan elintézhetik.

A szolgáltatás három részből áll: Érdeklődés, Tanácsadás, illetve a konkrét banki műveletek elvégzésére lehetőséget biztosító Ügyintézés funkciókból. Míg az előbbi két szolgáltatás (érdeklődés, tanácsadás) mindenki számára teljesen ingyenes, az utóbbi, ügyintézés funkció csak a GRÁNIT Bank ügyfelek számára külön szerződés megkötése után vehető igénybe. A GRÁNIT Bank, ügyfelei számára nemcsak a legmodernebb és legkényelmesebb megoldásokat, de a legfejlettebb biztonsági technikákat is biztosítja.

Az ügyfél és ügyintéző között létrejövő kapcsolat biztonságos, titkos, zárt rendszerben jön létre, mely megakadályozza a jogosulatlan személy általi lehallgatást vagy manipulációt. A rendszer a legmodernebb biztonsági megoldások alkalmazásával, többszintű ügyfél azonosítással került kialakításra, amelyet független biztonsági szakértők hitelesítettek. A GRÁNIT Bank a szolgáltatás elérhetőségének bővítése érdekében a közeljövőben; iPhone és iPad készülékekre, valamint Android operációs rendszert futtató mobiltelefonokra és tablet készülékekre egyaránt elérhetővé teszi újítását. Az érdeklődés és a tanácsadás funkció mától érhető el, a szolgáltatáson keresztül történő ügyintézésre pedig a szolgáltatásra vonatkozó szerződés megkötése után, július elsejétől használhatják a GRÁNIT Bank ügyfelei.

A sajtótájékoztatón Hegedűs Éva, alelnök-vezérigazgató adott tájékoztatást a GRÁNIT Bank első két éves fejlesztésiről és a legfőbb eredményekről. Beszámolt arról, hogy a többségi tulajdonos Demján Sándor 81,6%-a mellé további 6 tulajdonostárs is csatlakozott a Bankhoz, akik tulajdonrésze 18,4%-ot tesz ki. A bank mérlegfőösszeg 5,5 szeresére, 7,1 milliárd forintról közel negyvenmilliárdra nőtt az elmúlt két évben 2010 májusa óta, a betétállomány több mint 6,5-szeresésre nőtt és így elérte a 36,5 milliárd forintot, a hitelállomány megközelíti a 15 milliárdot, amely eredményeképpen közel háromezer ügyfelet szolgál ki jelenleg a pénzintézet. A Bank szolgáltatásai a budapesti központi fiókon, a mobil bankári hálózaton és a Bankfiók az Otthonában/Irodájában szolgáltatáson kívül július elsejétől a BROKERNET-tel kötött stratégiai partnerség alapján 16 vidéki városban és Budapest III. kerületében megnyíló 2 GRÁNIT Bank Ügyfélközpontban is elérhetővé válik.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Állam a Gránitban | ZETApress

Szóljon hozzá!