ZETApress

hírportál

Írjunk üzleti tervet!

A Startup Underground és a Magyar Innovációs Szövetség közös üzletiterv-író műhelytalálkozójára április 20-án, pénteken került sor a BMGE-n. A találkozó célja az volt, hogy minél több, 18 és 34 év közötti hallgatókból, vagy diplomásokból álló csapat induljon az Intel? Business Challenge Europe versenyén.

A versenyen az új technológiákat használó, és a legnagyobb üzleti potenciállal rendelkező leginnovatívabb ötletekre vonatkozó üzleti terveket fogják díjazni. A találkozón a fiatalok először a Docler, ill. a DBH Investments munkatársait hallgatták meg az üzletiterv-készítésről, a befektetői szempontokra helyezve elsősorban a hangsúlyt. Ezt követően pénzügyi feladatokat oldottak meg az egyetemisták, négy csoportban, melyekről nyilvánosan beszámoltak a többieknek. A fiatalok megoldásait a befektető cégek munkatársai kommentálták.

Az Intel? Business Challenge Europe versenyre innovatív szakterületekről (pl. biotechnológia, nanotechnológia, szoftver, mobil alkalmazások, elektronika, robotika, energia és energiatermelés) nyújthatók be pályázatok. A verseny három fordulóból áll: május 7-ig a résztvevők a weboldalon az új műszaki, tudományos ötlet, üzleti terv projekt összefoglalójával nevezhetnek. A továbbjutó száz legjobb ötlet szerzőit felkérik, hogy készítsenek üzleti tervet és egy bemutató videót. A legjobb húsz tervet nemzetközi zsűri választja ki az Intel? Business Challenge Europe döntőjébe, amely ősszel egy európai nagyvárosban lesz.

Az Intel? Business Challenge Europe győztesei ötvenezer dollár pénzdíjat, illetve mentorálást kapnak. Ezen kívül kiutazhatnak az Intel? Global Challenge döntőjébe is, melyet novemberben Berkeley-ben (CA) rendeznek meg. A világdöntőbe jutottak versenyezhetnek a százezer dollár pénznyereményért és lehetőségük lesz arra, hogy eladják az ötleteiket a Szilícium-völgy befektetőinek. Az európai verseny magyarországi partnere a Magyar Innovációs Szövetség ? tudtuk meg Garay Tóth Jánostól.

Szóljon hozzá!