ZETApress

hírportál

Újjáépült az első Ipoly-híd

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár adta át tegnap a Ráróspuszta és Rárós között újjáépített Ipoly-hidat. A Kárpát-medencei együttélés feltételeinek javítása, a visegrádi országok közötti együttműködés erősítése szempontjából meghatározó jelentőségűek a közös közlekedésfejlesztési beruházások.

Az Ipolyon épülő hidak hozzájárulnak a folyó Nógrád megyei szakasza mentén élők mobilitásához, az ellenőrzés nélküli határátlépési lehetőség kihasználásához, így közelebb hozzák egymáshoz az észak-magyarországi és a határon túli magyarlakta területeket ? hangsúlyozta az államtitkár. Beszédében emlékeztetett arra, hogy éppen tíz éve kapcsolja össze ismét a Duna két partját, Párkányt és Esztergomot a Mária Valéria-híd.

Az Új Széchenyi Terv nemzeti programjának részeként új Duna-híd teremt majd összeköttetést Komárom és Révkomárom között is, tervben van további két új híd építése az Ipoly mentén. E fejlesztések elősegítik a társadalmi és gazdasági kapcsolatok erősödését, bővülését a két ország, a szomszédos térségek között ? tette hozzá Völner Pál.

Az államtitkár kifejtette, hogy 2011 párját ritkítóan gazdag éve a kétoldalú közlekedési kapcsolatoknak. A magyar és a szlovák kormány az összehangolt tervezés és építés érdekében néhány hónapja jelölte ki a Miskolc és Kassa közötti gyorsforgalmi út határmetszéspontját. Az összeköttetés a Balti- és az Égei-tengert összekötő észak-déli folyosó fontos szakaszaként javítani fogja a kelet-szlovákiai térség megközelíthetőségét Budapestről és Pozsonyból ? hangzott el a délutáni köszöntőbeszédben.

Nyár óta ismét nyitott a gépjárműforgalom előtt a sátoraljaújhelyi határhíd, így a két ország közti határátlépéshez már nem kell a várost elkerülő országúti határátkelőhelyig autózniuk a helyieknek. Az Új Széchenyi Terv forrásaiból folyamatosan épülnek a határon átnyúló kerékpárutak is Magyarország és Szlovákia között ? adta hírül az NFM Kommunikációs Főosztálya.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Új nevek az Ipoly-hidakon | ZETApress

Szóljon hozzá!