ZETApress

hírportál

Vezércsere a MÁV-TRAKCIÓ-nál

Január elsejével távozott tisztségéből Zsákay László György, a MÁV-TRAKCIÓ Vasúti Vontatási Zrt. vezérigazgatója. Mint emlékezetes, Zsákay László György 2005-től a MÁV Zrt. Gépészeti Üzletágát irányította főigazgatóként, majd a 2008. január elsején megalakult MÁV-TRAKCIÓ Zrt. vezérigazgatója lett ? tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A MÁV-TRAKCIÓ Vasúti Vontatási Zrt. életében az elmúlt egy év a kiszervezés, a szervezetfejlesztés, a szakmai építkezés folyamatainak jegyében telt, mely fejlesztési folyamatok mára sikeresen lezárultak. Zsákay László György irányításával az új vontatási társaság sikeresen zárhatta elmúlt első évét. A MÁV-TRAKCIÓ Zrt. munkaszervezete sikeresen felépült, szerződéses kapcsolatai rendezettek, pénzügyi helyzete stabil, likviditása biztosított. Az elmúlt egy éves munka nyomán üzleti partnerei bíznak a vontatási társaságban.

A társaság előtt álló további feladatokat a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. vezérigazgatójaként január elsejétől Dr. Márkus Imre irányítja. Márkus doktor korábban a MÁV Északi Járműjavító Kft. ügyvezető igazgatója, majd tavaly január elsejétől a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese volt.

Az új vezér szakmai pályafutása

Dr. Márkus Imre 1954-ben született Sárváron. 1972-ben érettségizett a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium és Szakközépiskolában, ahol géplakatosi képesítést is szerzett. 1980-tól a MÁV szombathelyi járműjavítójában munkaügyi ügyintézőként tevékenykedett, korábban ugyanitt lakatosként, majd dízelmozdony-szerelőként dolgozott.

1984-ben szerszámgép-karbantartó technikusi képesítést szerzett a szombathelyi Latinka Sándor Gépipari Technikumban. 1991-től a MÁV szombathelyi járműjavítójának jogi ügyintézője volt. 1992-től munkaügyi és humánpolitikai osztályvezetőként dolgozott szombathelyen, a MÁV Vasjármű Kft.-nél.

Egyetemi tanulmányait a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Jogtudományi Karán folytatta, itt szakvizsgázott jogi tudományokból 1994-ben. 1994-től a Vasutasok Szakszervezetének elnöke volt. 1996-tól a Munkaügyi Bírák Egyesületének, 1996 és 2005 között a Munkaügyi, Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat tagja volt tagja. 1996-tól az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány kuratóriumának tagja.

1998-tól a Győri Széchenyi István Műszaki Főiskola Humánerő-forrás Menedzser Szakának előadója, konzulense. 2002-ben a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium miniszteri főtanácsadója, miniszteri biztosa. 1997 és 2002 között tagja, majd 2002 és 2005 között elnöke volt a MÁV Rt. felügyelő bizottságának. 2005 és 2008 között a MÁV Északi Járműjavító Kft. ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett. 2008 és 2009 között a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese volt, s január elsejétől a MÁV-TRAKCIÓ Vasúti Vontatási Zrt. vezérigazgatója lett.

Szóljon hozzá!