ZETApress

hírportál

Tiszta Karácsonyt!

A CECED Magyarország Egyesülés és az Electro-Coord Magyarország Kht. által elindított elektronikai hulladékgyűjtési akció folytatódik. A zuglói IKEA parkjában várja Forgó Morgó az öreg, energiapazarló, meghibásodott kisháztartási gépeket, elektronikai eszközöket. December 20-én és 21-én, szombaton-vasárnap 10-től 18 óráig lehet a gyűjtőedényben elhelyezni a rossz vagy már nem használatos kisméretű elektronikai készülékeket.

Szabaduljunk meg régi, nem működő vagy megunt háztartási kisgépeinktől, elektronikus eszközeinktől Karácsonyra! ? szólít fel Forgó Morgó, az Energiahatékonysági Országos Program népszerű figurája. A leadott e-hulladékot ingyenesen átveszi és elszállítja az Electro-Coord Magyarország Kht, Magyarország e-hulladékhasznosító szervezete. A gyűjtőakció lehetőség arra, hogy jó lelkiismerettel szabaduljunk meg ezektől a gépektől, amelyek így biztosan nem az erdőben végzik, hanem környezetbarát módon kerülnek lebontásra, feldolgozásra.

Forgó Morgó egyben öko-kvíz játékra hívja a Múlt és Jövő Házába látogatókat, akik nemcsak sült gesztenyét és értékes ajándékokat nyerhetnek, hanem ingyenes tanácsadást is kapnak ahhoz, hogyan tegyék energiatakarékossá, környezetbaráttá otthonukat. Egyúttal itt lehet megtekinteni az ország legöregebb porszívóit.

Óriási érdeklődés övezte az Állatkertben meghirdetett, s most lezárult Keressük az ország legöregebb porszívóját! ? versenyt. Félévszázados Rakéták és Csajkák kerültek elő az otthonok zugaiból. A díjakat szombaton vehetik át a győztesek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Megvan a legöregebb porszívó

Szóljon hozzá!