ZETApress

hírportál

Csak december 5-ig pályázhatunk

A KHEM tájékoztatja a lakosságot, hogy az idei Nemzeti Energiatakarékossági Program (NEP) pályázatainak befogadása december 5-én, pénteken éjfélkor lezárul ? tudtuk meg sajtósaiktól. A tárca arra kéri az érdeklődőket, hogy pályázataikat legkésőbb aznap éjfélig adják postára, mert csak ezzel a határidővel záruló keletbélyegzéssel ellátott anyagok befogadására és előírásszerű idei feldolgozására van lehetőség.

Az idei lakossági Nemzeti Energiatakarékossági Program pályázataira az április 14-i kiírás és november 24-e között összesen 7719 pályázat érkezett be az Energiaközpont Kht-hoz. A szervezetnél formai ellenőrzés, vagyis a pályázatok érkeztetése tekintetében a feldolgozottság naprakész. A befogadott, tehát a tartalmilag ellenőrzött és elfogadott pályázatok száma 5263. Az eddig pozitívan értékelt pályázatok alapján egymilliárd 827 millió 774 ezer 369 forint támogatás odaítéléséről döntöttek, s ez az adat a már átszámolt összegekkel az új intenzitás szerinti információt tartalmazza.

November 24-ig 7719 pályázatra majd? 1828 millió

Az idei évben a Nemzeti Energiatakarékossági Program ? NEP ? pályázatok támogatására az addig rendelkezésre álló 1,6 milliárd forintos keretet a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium augusztusban további egymilliárd forint keretösszeggel növelte meg. A tárca emellett megemelte a támogatási intenzitást, valamint a támogatás maximális mértékét is. A NEP-2008 pályázati konstrukcióban a korábban beérkezett és formailag megfelelt pályázatokra visszamenőleges hatállyal érvényesek a támogatási intenzitás, illetve a maximális támogatási összeg megemelésére vonatkozó feltételek. Erről részletes tájékoztatást ad a KHEM augusztus 15-i közleménye, mely a tárca honlapján megtalálható.

Szóljon hozzá!