ZETApress

hírportál

Hella címerállat lett

A CECED Magyarország Egyesülés az Európai Unió és a magyar kormány energiahatékonysági célkitűzéseihez csatlakozva elindította az első energiahatékonysági programot, amelyet a piaci szektor szereplői kezdeményeztek és folytatnak. A kampányban Forgó Morgó, a kedves villanyóra rajzfilm-figura figyelmeztet, hogy a régi, energiafaló háztartási gépeket ideje energiatakarékos újakra cserélni.

A Forgó Morgó Országos Energiahatékonysági Program Keressük az ország legöregebb porszívóját! ? verseny nyitó sajtótájékoztatóján arra hívták fel a figyelmet a Fővárosi Állatkert Elefántházában, hogyan takaríthatunk meg háztartásunkban energiát.

A rendezvény megnyitását Hella elefánt örökbefogadása követte, aki hatalmas ormányával a porszívó-kampány címer-állata lett. Az oklevelet Sebestyén Zsolt, a Zoó Alapítvány titkára adta át Mészáros Fanni ?nevelőanyának?. Nem ez az első ?nevelt gyereke? a cégvezető asszonynak, mert a tavalyi mosógép- és villanytűzhely-kampányt Mosó Masával, örökbefogadott mosómedvéjükkel reklámozták. Sajnos a két évvel ezelőtti hűtőszekrény-reklámnál a jegesmedve örökbefogadása csak később jutott eszükbe.

Utána Katona Kálmán, az Országgyűlés Környezetvédelmi bizottsági elnöke tartott tájékoztatót az EU Klíma- és Energiacsomagjáról. Ezután az energiatakarékos háztartási gépek bemutatása következett, mellyel a háziasszonyok járulhatnak hozzá környezetünk védelméhez. A Forgó Morgó Programot, Keressük az ország legöregebb porszívóját! ? pályázat meghirdetését Mészáros Fanni, a CECED Magyarország Egyesülés cégvezetője tartotta.

Az öreg porszívók versenyén a rajtnál egy eredeti, 40 éves Rakéta porszívó állt, mely inkább porfúvónak volt mondtató. ?Ellenfele? egy korszerű, energiatakarékos porszívó volt. Utána naranccsal, csöveskukoricával és kígyóuborkával etettük meg közösen az elefántokat. A Forgó Morgó energiahatékonysági kampány törekvéséről, és egyéb programjairól itt olvashatnak az érdeklődők.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Tiszta Karácsonyt!

Szóljon hozzá!