ZETApress

hírportál

Kiosztották a CSR-díjakat

A CSR Hungary 2008 díjakat a CSR Hungary konferencia keretében adták át csütörtökön este az Európa Konferencia Központban. Több mint 30 pályázat érkezett be az először meghirdetett CSR Hungary Díjra különböző kategóriákban. Az értékelés a nemzetközileg elfogadott CSP (Corporate Social Performance) modell alapján történt, mely a cégek csr-teljesítményét méri.

S hogy kik lettek a díjazottak? A CSR Menedzsment/Nagyvállalati kategóriában az Ericsson Magyarország Kft, a CSR Menedzsment/KKV-ék a Nexon Vállalkozási és Kereskedelmi Kft, a Közös Felelősség kategóriában a Béres Egészség Hungarikum Alapítvány, míg a különdíjat a Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal kapta.

Bevezetőt mondott Jens Wandel, az ENSZ Fejlesztési Programok Európai és FÁK Országok Regionális Központjának igazgatója. Az UNDP szerepe alapvető fontosságú olyan innovatív partnerségi viszonyok kialakításában, mint a vállalatok társadalmi felelősségvállalását elősegítő ?Globális Megállapodás? kezdeményezés, amely világszerte felkutatja, és megosztja az együttműködő partnerekkel mindazt a hasznos tudást, amely elősegítheti, hogy a vállalatok versenyképesebbé válhassanak, s egyúttal lehetővé teszi, hogy jobb ?vállalati polgár? váljon belőlük.

A CSR Hungary eseményt először 2006-ban rendezte meg az Atlantis Press, azóta azonban évi konferencia-sorozattá nőtte ki magát. Az idei konferencia és díj fővédnöke Sólyom László köztársasági elnök. S miért van szükség a CSR Hungary Díjra? Itt az ideje, hogy a mennyiségi, jól propagálható mutatók helyett a minőségi mutatók kerüljenek előtérbe, azaz a médiában való szereplések, ?kényszer? jelentések és a marketing fogások helyett a cr/vállalati felelősségvállalás mérték az érték legyen.

Értékelés a nemzetközi CSP modell alapján

S mi a díj célja? Széleskörű publicitást adni a kiemelkedő egyéni és céges CR/Corporate Responsibility/Társadalmi felelősségvállalás teljesítménynek, amely növeli a cég reputációját és ezáltal üzleti értékét is nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is. Példát mutatva nemcsak a mostani, hanem a leendő gazdasági döntéshozók felé is. A Díjjal idővel olyan érték-és normarendszert teremteni Magyarországon, mely a kultúránk részévé válhat. A Corporate Responsibility a cégek esetében menedzsment rendszert jelent, nem leszűkítve a kommunikációra a fogalmat.

A pályázatokat térítésmentesen bíráló bizottságban a gyakorlati üzleti életben, a menedzsment rendszerben is jártas tekintélyes szakemberek sora található: Dr. Angyal Ádám egyetemi tanár, Dr. Futó Péter a MGYOSZ elnöke, Dr. Kupa Mihály közgazdász, a MOL Felügyelő Bizottságának elnöke, egykori pénzügy miniszter, Marschall Miklós a Transparency International Ázsia és Közép-Európa regionális igazgatója Dr. Pakucs János a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke, Pallaghy Orsolya Fenntartható Fejlődés szakértő, Dr. Szegvári Péter területfejlesztési szakértő és címzetes egyetemi docens, Takács János a Menedzser Szövetség elnöke, Vincze Miklós a VAM Design Center ügyvezető igazgatója.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Díjátadás és bemutatkozás | ZETApress

Szóljon hozzá!