ZETApress

hírportál

Szerdai állásbörze

Megközelítően ezerötszáz új munkahely létesül a főváros legújabb bevásárló- és üzletközpontjában, a kispesti KÖKI Terminálban. Július 13-án, szerdán 10-től 17 óráig várják a munkát keresőket a Kispesti Művelődési Házban a különböző állásokat kínáló munkahelyek képviselői.

A szeptember végén megnyíló, az ország egyik legnagyobb új kereskedelmi létesítményében elsősorban a kerületből, de ezen túl a szomszédos kerületekből, a fővárosból, sőt az agglomerációs övezetekből is várnak munkavállalókat. Munkahelyük megközelíthetőségét segíti majd, hogy a KÖKI Terminál Budapest egyik legnagyobb közlekedési, úgynevezett intermodális központja lesz, metró- és autóbusz végállomásokkal, vonat megállóhellyel és korszerű parkolókkal ? tudta meg Lantai József.

A hatalmas üzleti- és kereskedelmi központban mintegy 1500 új munkahely létesül majd, a kereskedelmi munkatárstól a betanított munkakörökig, a fizikai szakmunkától a vezetőállásokig. Gajda Péter, Kispest polgármestere reméli, hogy minél többen találnak majd állást Kispestről is az új komplexumban, és jelentősen csökken a munkanélküliek száma. A térségben lakóknak óriási lehetőség a bevásárlóközpont megnyitása, hiszen sok új munkahely létesül, és ez könnyebbséget jelent a családoknak, ha közel van a munkahely.

Az országos átlaghoz hasonlóan kb. 10%-os a munkanélküliség a hatvanezer fős Kispesten, a regisztrált munkanélküliek száma azonban kevesebb, körülbelül kétezer. Ezernél több új munkahely létesül a KÖKI-ben. Új kollégákat vár ? többek között ? a Libri, a Calzedonia (Intimissi) Tezenis, az Euronics Mega, a H&M, a Humanic,a KFC, Office Shoes, a Rossmann, a Studio Moderna, a Tesco és a Vögele. A Tesco összesen 176 munkahelyet hoz létre, ebből mintegy 90 dolgozót kívánnak az állásbörze keretében kiválasztani.

Az áruházlánc, a Befogadó Közösség programjával összhangban, hét megváltozott munkaképességű kolléga kiválasztását tervezi. Csapatukban helyet találhatnak olyan munkavállalók is, akik nem rendelkeznek szakképesítéssel, mivel a vállalat megállapodott a vecsési József Attila Művelődési Központtal, hogy OKJ-s képzésük keretében térítésmentes szakképzést nyújt számukra. A sikeres vizsgát követően elfoglalhatják pozíciójukat, jellemzően csemege, baromfi, melegkonyha és pék eladói állásokban.

A legnagyobbak külföldi érdekeltségű cégek mellett a hazai vállalkozók is megjelennek az állásbörzén. Nagy érdeklődésre számíthat például a KACKAC családi szórakoztató központ, amelynek tervezői és üzemeltetői újszerű gyermekfoglalkoztatói koncepciót fognak megvalósítani. A tervezett országos hálózatuk mintahelyének szánt 1500 négyzetméteres területen egy időben 600 gyermek talál majd értelmes játékos foglalatosságot, melyet 30 munkatárs fog kiszolgálni. A speciális állásbörzét a KÖKI Terminál szervezte, a Kispesti Önkormányzat és a Munkaügyi Központ támogatásával.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sikeres KÖKI Állásbörze | ZETApress

Szóljon hozzá!