ZETApress

hírportál

A legkorszerűbb technológiák Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara hagyományosan nagy hangsúlyt fektet a hallgatók gyakorlatorientált képzésére. Ennek egyik eleme a legmodernebb technológiát alkalmazó vállalkozásokkal való szoros együttműködés, tudatta Keczer Gabriella sajtószóvivő.

A szakterületén vezetőnek számító svéd SKF szegedi képviseletével évek óta tart a szakmai kapcsolat. Ennek keretében a minap közös műszaki napot rendezett a Kar és a szegedi vállalkozás. Ezen a legújabb technológiájukat mutatták be olyan élenjáró nemzetközi cégek, mint az ESAB, az ALUP vagy a Siemens.

A résztvevők a legkorszerűbb költség- és energiatakarékos műszaki megoldásokkal ismerkedhettek meg a csapágyazás, az infra-technika, a hegesztés-technológia és a villamosmotorok területén. Elvi megállapodás született arról, hogy a svéd ESAB hegesztés-technológiai cég a jövőben segíti a szegedi műszaki képzésbe: oktatási segédanyagokat biztosítanak és bemutatókat tartanak a Kar hallgatói és oktatói számára a legkorszerűbb technikai megoldásokról. Az együttműködési megállapodást várhatóan októberben írja alá a vállalat és a Kar vezetése.

Szóljon hozzá!