ZETApress

hírportál

Megint nyertek

Az Ernst & Young az év transzferár-tanácsadó cége Magyarországon. A nemzetközi tanácsadó vállalat negyedik alkalommal nyerte el az elismerést ? tudtuk meg Gurzó Ákostól.

Magyarországon az Ernst & Youngot választotta az év transzferár-tanácsadó cégének az International Tax Review. A tekintélyes nemzetközi adóügyi magazin negyedszer ítélte a legjobbnak az Ernst & Young transzferár-tanácsadási szolgáltatását Magyarországon.

A díj elismerése annak a kitartó és következetes munkának, amelyet az elmúlt mintegy két évtizedben folytattunk Magyarországon. Sikerünk titka egyebek mellett abban rejlik, hogy a hazai tapasztalatunkat és a nemzetközi tudásunkat egyaránt felhasználjuk munkánk során. Kimondottan büszkék vagyunk arra, hogy ezt a nemzetközi elismerést kiváló magyar adószakértőinknek köszönhetjük ? hangsúlyozta Rencz Botond, az Ernst & Young regionális vezető adópartnere. ? A pénzügyi vezetők jelentős része szerint a transzferárazás az egyik legnagyobb kihívás az adózás területén, ezért is nagy elismerés, hogy a szakma ismét az Ernst & Youngot ítélte a legjobbnak ezen a területen ? tette hozzá Rencz Botond.

Az International Tax Review nagyszabású londoni díjátadóján jelentették be, hogy az Ernst & Youngot választották ? 2008, 2009 és 2010 után ismét ? az év transzferár-tanácsadó vállalatának Magyarországon. Az Európai Adóügyi Díjakat minden évben a tekintélyes nemzetközi adóügyi magazin szerkesztői ítélik oda.

A díjat azok a cégek kaphatják meg, akik a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtják az adóügyi tranzakciók, a strukturálás és a transzferár-tanácsadás területén. Azon vállalatokat díjazzák, amelyek nemcsak kiváló eredményeket érnek el, de élen járnak az innováció területén és képesek megbirkózni a legnagyobb kihívásokkal is az egyes kategóriákon belül.

Az Ernst & Young adatai szerint a transzferárazás mára az adózás meghatározó területévé vált. A tanácsadó cég legutóbbi Transzferár Jelentése rámutat arra, hogy a pénzügyi igazgatók 32 százaléka számára a transzferárazás jelenti a legfontosabb kihívást az adóügyekben. A nemzetközi felmérésből az is kiderül, hogy drasztikusan nőtt a transzferár-ellenőrzések és bírságok száma, világátlagban a cégek kétharmadánál folytattak ilyen vizsgálatot az adóhatóságok.

Szóljon hozzá!