ZETApress

hírportál

Tervírás a parkban

Mindent a befektetőszerzésről és innováció-menedzsmentről ? a mottója hazánk fiatal vállalkozásait segítő, a Magyar Spin-off és Start-up Egyesület által szervezett konferenciájának. amely már több induló cégnél sikeresen közreműködött befektetőszerzésben ? tudtuk meg Garay Tóth Jánostól.

Olyan hírességektől hallhatunk előadást, mint Bojár Gábor, Kürti Tamás vagy a befektetési kerekasztalnál Oszkó Péter. ? Magyarországon gombamód kezdtek el szaporodni a start-up rendezvények és versenyek. Ezek az események sok lelkes vállalkozónak, ötletgazdának adnak lehetőséget, hogy hazai kockázati tőkebefektetők előtt prezentálják vállalkozásaikkal kapcsolatos elképzeléseiket.

Jellemző azonban, hogy a versenyzők ötleteiket rendkívül korai fázisban mutatják be, amikor a fejlesztés még hatalmas megvalósítási kockázatot hordoz, a vállalkozást irányító menedzsment még nem került kialakításra, sőt a bevétel-termelő képesség sincs még részletesen végiggondolva ? mondta Darvas Gergely, az MSE alelnöke. ? Hiányt tapasztaltunk az üzletemberek és a technológiai szakemberek együttműködésében.

A technológusok nem beszélik az üzleti nyelvet, az üzletemberek pedig nehezen találják meg az életképes ötleteket, kevesen élik túl a vállalkozásindítás első három évét. Célunk átadni azt az általunk, és a konferencia előadói által birtokolt gyakorlati tudást, amellyel egy fiatal vállakozás is sikeresen működhet. Ezért a rendezvény részeként üzleti tervíró versenyt is kiírtunk, alkalmat biztosítva bemutatkozásra, befektetőszerzésre ? tette hozzá az alelnök. A VI. Spin-off Planéta június elsején, jövő szerdán kerül megrendezésre, a Graphisoft parkban. További információk a honlapjukon olvashatók.

Szóljon hozzá!