ZETApress

hírportál

Díjazzák a hazai termékeket

Jót, s jól ebben áll a nagy titok ? vallotta valaha Kazinczy Ferenc. Szeptember 3-án délelőtt 11-kor a Parlament Felsőházi termében a Magyar Termék Nagydíj védjegy kerül kiosztásra, mely tizenegy éve tanúsítja a folyamatosan ellenőrzött, kiemelkedően jó minőséget és a megbízhatóságot a termékek és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások minőségét ? tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A civil kezdeményezésű ? mára Magyarország minőségi útlevelének számító ? pályázati rendszer célja: az Európai Unió tagállamaként elismerni a fogyasztói alapjogoknak és fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelő, magas minőségű termékeket és előállítóikat.

A pályázat kiíróinak ? az Industorg Műszaki és Gazdasági Tanácsadó Bt-nek, a TÜV-SÜD Kermi Kft-nek, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnak, a MEHIB Magyar Exporthitel Biztosító Zrt-nek, az EXIMBANK Magyar Export-Import Bank Zrt-nek, a Terc Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-nek és az ITD Hungary non profit Zrt-nek ? meggyőződése, hogy a versenyképesség hosszú távon csak jó minőséggel érhető el.

Az idei Magyar Termék Nagydíj-pályázaton 13 témakörben lehetett pályázni, a gazdaság minden területéről. Az ünnepségen 29 Nagydíjat adnak át. Köszöntőt mond Szili Katalin az Országgyűlés elnöke. A Nagydíjakat Podolák György úr, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottsága elnöke, az Elismert Termék minősítő okleveleket és plaketteket Egyed Géza Úr a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági minisztérium szakállamtitkára adja át. A ceremóniát fogadás zárja.

Az átadási ünnepség ad otthont az építési termékek területén civil szakmai- és állami szervezetek által létrehozott Kiváló Építési Termék-védjegyek ünnepélyes átadására is. A védjegyokleveleket Bujdosó Sándortól, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkárától vehetik át a kitüntetettek.

Szóljon hozzá!