ZETApress

hírportál

Regionális vezetőből ügyvezető igazgató

Regionális vezetőnek nevezték ki Suga Jánost, aki eddig az Motorola Kft. ügyvezető pozícióját töltötte be. Az eddig ügyvezetői feladatokat ellátó Suga János ezentúl a mobilgyártó cég közép-kelet európai tevékenységéért is felel. A közép-kelet európai régió vezetői posztot eddig betöltő Dimitris Politopoulos más cégnél folytatja pályafutását.

A régió országaival eddig is jó volt a viszony és megfelelő ismeretekkel rendelkeztünk az adott területeken. Ez egy lehetőség, amivel még jobban segíthetjük egymás munkáját ? mondta Suga János a kinevezés okáról. Az újonnan kinevezett régióvezető irányítása alá Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Magyarország, Szlovákia, és Szlovénia tartozik. A régióközponttá válás nyomán a sales, az after-sales, a marketing, és a PR feladatok is részben centralizálódnak.

Suga János 2006 óta tölti be a Motorola magyarországi leányvállalaltának ügyvezető igazgatói posztját, és 2001 óta a Motorola mobil üzletágának vezetője. 1964-ben született, a Közlekedési és Hírközlési Főiskolán végzett mérnökként, majd 2001-ben minőségbiztosítási (TQM) másoddiplomát szerzett. Suga János a Malévnél kezdte pályafutását, ahonnan 13 évnyi ? különböző pozíciókban ? eltöltött tapasztalat után az operatív irányítási központ vezetőjeként távozott. 1999-ben került a telekommunikációs iparágba, a Pantel Rt. kormányzati üzletágának vezetőjeként. Nős, egy fiú édesapja.

A magyarországi Motorola több sikeres termékkel büszkélkedhet: nagy keresettségnek örvend a K1 típusú mobiltelefon, de a közelmúltban bemutatott PEBL U9 telefon is sikeres piaci bevezetésen van túl. A kormányzati és professzionális rádió technologiában is jelen van a Motorola Kft.; Fercom nevű partnercéggével együttműködve szolgálja ki a magyar piacot.

A Motorola

Neve világszerte egyet jelent az innovációval a kommunikációban. Technológiáink, termékeink és szolgáltatásaink mobil élményeket kínálnak. Portfólinkban megtalálhatók kommunikációs hálózatok, vállalati mobil megoldások, digitális set-top boxok, kábelmodemek, mobil eszközök és Bluetooth kiegészítők.

Új generációs kommunikációs megoldásokat kínálunk az egyéni, üzleti és kormányzati felhasználóknak. A Motorola ? a Fortune százas listájának tagja ? 2007-es forgalma elérte a 36,6 milliárd dollárt. További információkért kérjük látogassa meg honlapjukat.

Szóljon hozzá!