ZETApress

hírportál

Széchenyi Creditkártya

Az UniCredit Bank európai lehetőségeket kínál a Széchenyi-kártyás kisvállalkozások exportjának támogatásához. Új lendületet kap a Széchenyi Kártya ? tudtuk meg a délutáni, Szabadság téri sajtótájékoztatón.

Az UniCredit Bank csatlakozásával az eddig is sikeres Széchenyi Kártya Programhoz, új lehetőségek nyílnak a vállalkozások előtt. Az UniCredit a kisvállalatok export-import tevékenységét is segíti a számukra kidolgozott ? a bankcsoport európai hálózatának köszönhetően ? egyedülálló kisvállalati devizaszámla-csomaggal ? jelentette be Dr. Patai Mihály elnök-vezérigazgató.

A Széchenyi Kártyát 2002-ben közösen indította a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A mikro-, kis- és középvállalkozások számára kialakított állami kamattámogatású, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt-n keresztül állami viszont-garanciával bíró hitelkonstrukció célja, hogy a legalább már egy éve működő cégek egyszerűsített eljárással szabad felhasználású, a likviditási problémáikat kezelő hitelhez jussanak.

A Széchenyi Kártya lényegében egy bankkártya és egy folyószámla-hitelkeret kombinációja, amelyhez az állam kamattámogatást nyújt. A felhasználása rugalmas, a vállalkozás arra használhatja, amire szüksége van, beleértve a forgóeszközök hitelezését is.

Az UniCredit Bank csatlakozásával jelentősen bővültek a Széchenyi Kártya használatát tervező vállalkozások lehetőségei. Amellett, hogy a kártyát már a bank országos hálózatának 133 fiókjában is igényelhetik, az UniCredit különleges kedvezménycsomagot kínál az újonnan csatlakozóknak. Ennek részeként elengedi a számlanyitás és az első három hónap zárlati díját, ingyenesen használható elektronikus ? telefonos és internetes ? csatornákat kínál a számla feletti rendelkezéshez, és UniCredit Széchenyi Kártyával díjmentes a készpénzfelvétel összesen több mint 19 ezer UniCredit-automatából itthon és további 17 országban.

Az export-importkapcsolatokkal rendelkező vállalkozások pedig további jelentős előnyökhöz juthatnak. Az UniCredit piacon egyedülálló kisvállalati devizaszámla-csomagja ? többek között a bankcsoport európai hálózatának üzleti előnyeit kihasználva ? olcsóbbá és gyorsabbá teszi az euróalapú átutalásokat és elszámolásokat. A kisvállalati devizaszámla-csomag így nem csak átfogó számlavezetési szolgáltatásokat, hanem költséghatékony, időtakarékos és kényelmes bankolást kínál a nemzetközi kapcsolatokban.

Csatlakozásunkkal a Széchenyi Kártya rakétája új hajtóművet, gyorsító egységet kapott ? mondta Patai Mihály. ? Az eredmények már néhány hónapon belül láthatóak lesznek. Ezzel azonban nem merül ki együttműködésünk a KA-VOSZ-szal. Terveink szerint a Széchenyi Kártya Program további termékei közül a beruházási hitel, az önerő-kiegészítő hitel és a támogatást kiegészítő hitelkonstrukciók 2011 őszi bevezetésével segítjük a továbbiakban is a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások megerősödését és térnyerését a magyar gazdaságban ? tette hozzá Patai.

Az UniCredit Bank Hungary Zrt-ben tartott délutáni sajtótájékoztatón megjelent fontos közszereplők ? Dr. Molnár Ágnes, az NFM és Szatmáry Kristóf, az NGM államtitkárai, Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke, Dr. Parragh László, a MKIK elnöke, Auth Henrik, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. elnök-vezérigazgatója és Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója ? egybehangzóan hangsúlyozták a Széchenyi Kártya fontos szerepét a magyar gazdaság, s ezen belül különösen a nagy munkahelyteremtő kapacitású kkv-szektor lendületének felpörgetésében.

Szóljon hozzá!