ZETApress

hírportál

Saját kamionflotta a Szentkirályinál

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. megújította eddigi logisztikai stratégiáját azért, hogy még hatékonyabban ellenőrizhesse termékei eljutását a fogyasztókhoz, és saját szállítmányozási kamionflottát vásárolt. Az eddigiekben szállítmányozó cégeken keresztül ?terítő? Szentkirályi a meglévő és a hamarosan megjelenő új termékeinek magyarországi kiszállításához modern, nagy kapacitású, hűtőtartállyal felszerelt kamionokat vásárolt a Mercedes-Benztől, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

Az augusztus elejével üzembe állító ? a gyártósorról nemrég legördült ? három kamiont később további kettő követi majd, és ezzel a bővítéssel a cég gépjárműparkja 125 millió forintértékűre nő. A Szentkirályi partnere a flotta kezelésében az Axon Zrt. A legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak (az EURO 4-es szabványnak) megfelelő gépjárművek egyenként több mint évi hétmillió liter ásványvíz kiszállítására képesek és az ország minden pontjára eljuttatják majd a Szentkirályi termékeket.

Szentkirályi Ásványvíz Kft.

A Szentkirályi Ásványvizet 1994 óta ? akkor még a Vitapress Kft, ma már az ásványvíz nevét viselő kft. szárnyai alatt ? forgalmazzák Magyarországon. Az indulás után négy évvel, az ásványvíz 1998-ban elnyerte a FOODAPEST Sikerdíjat. A cég már akkor is jelentős növekedésre tett szert a piacon, de később, a 2002-es közel négymillió ásványvíz eladása is még veszteséget termelt. 2003-ban, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. megalakulásának évében, már tíz és félmillió palackot értékesítettek itthon, ám az igazi áttörést a 2004-es párizsi Aqua Expo-n, a szénsavmentes kategóriában, a legjobb külföldi ásványvíznek járó Eauscar-díj jelentette. A Szentkirályi ma már Magyarország piacvezető ásványvízmárkája, amely számos esetben elnyerte a fogyasztók és a (hazai és nemzetközi) szakma elismerését.

Szóljon hozzá!