ZETApress

hírportál

TechShow a Millenárison

Magyar Innovációs TechShow lesz május 17-18-án a budai Jövő Házában. Április 8-án, jövő pénteken zárul a magyar fejlesztőcégek és feltalálók számára meghirdetett Keressük Magyarország Új Neumannjait! ? versenyfelhívás, amelyre innovatív, nemzetközi szinten is újdonságnak számító high-tech alkalmazásokkal lehet pályázni.

A szakmai zsűri által kiválasztott legjobb 21 pályamunkát a soros magyar EU elnökség hivatalos programjaként elismert Magyar Innovációs TechShow-n mutatják be a nagyközönség, illetve az EU elnökség alkalmából Budapesten tartózkodó európai szakemberek számára ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón.

A rendezvényt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMK) szakmai együttműködésével, valamint a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) és a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) szakmai támogatásával szervezik meg májusban a Millenárison.

Future Internet Week

A kiállítás kapcsolódik a magyar EU elnökség K+F programjának keretében május 16-19-én Budapesten megrendezésre kerülő Future Internet Week rendezvénysorozathoz. A Future Internet Week rendezvénysorozatot a magyar EU elnökség K+F programja keretében a Nemzeti Innovációs Hivatal koordinálja, melynek fókuszában a jövő internet-technológiájával és a várható társadalmi hatásokkal kapcsolatos kutatások állnak.

A Mobilitás és Multimédia Klaszter

A Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter) a magyarországi mobil és multimédiás technológiák szereplőinek és a hazai kutatás-fejlesztői kapacitásának összefogására jött létre 2007-ben. Az MMKlaszter Magyarország legjelentősebb akkreditált innovációs klasztere, mely jelenleg több mint 70 tagot számlál, köztük telekommunikációs és informatikai nagyvállalatokat, kis- és középvállalkozásokat, valamint egyetemi partnereket.

Az MMKlaszter kiemelt célja, hogy innovációmenedzsmenttel, forrásszervezéssel segítse a klasztertagok fejlesztéseinek piacra lépését. Az MMKlaszterben jelenleg 25 projekt megvalósítása zajlik, közel 7,5 milliárd forintértékben. Az MMKlaszter kezdeményezője a magyarországi Infokommunikációs Akkreditált Innovációs Klaszterek Fórumának.

A versenyfelhívás zsűrije

Dr. Nyitrai Zsolt, az NFM infokommunikációs államtitkára; Dr. Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke; Dr. Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke; Dr. Magyar Gábor, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület alelnöke; Somlai-Fischer Ádám, a Prezi.com alapítója; Gerényi Gábor, Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének elnöke; Józsa Szabolcs, Nemesys Games játékfejlesztő csapat irányítója; Bruckner Zoltán, a Primus Capital ügyvezető igazgatója és Bodnár Ádám, a HWSW főszerkesztője.

Szóljon hozzá!