ZETApress

hírportál

Erdős az új igazgató

Új taggal bővült a Generali Igazgatótanács: április elsejétől Erdős Mihály felügyeli a stratégiai, kockázatkezelési és CRM területet ? tudatta Olt Boglárka kommunikációs vezető.

Április elsejével a Generali Providencia Zrt. Felügyelőbizottsága a biztosító Igazgatótanácsába választotta Erdős Mihályt, a cégcsoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) elnök-vezérigazgatóját, a Generali vezérigazgatói tanácsadóját.

Az öttagúra bővült Igazgatótanácsban Erdős Mihály felügyelete alá tartozik majd ? többek között ? a stratégia és kockázat menedzsment, a CRM és marketing szakterület, valamint a banki értékesítési csatorna. A Generali biztosító a válság nyomán megváltozott biztosítási piacon eddig is kiemelt helyen kezelte a stratégiaalkotást és a kockázatkezelést, melyben vezérigazgatói tanácsadóként Erdős Mihály már korábban is részt vett; a mostani kinevezéssel e szakterületet is önálló igazgatósági tag irányítja majd. Erdős Mihály az EUB-ben betöltött tisztségeit változatlanul megtartja.

Szakmai pályafutásom tapasztalatai alapján könnyebben felismerem a számok mögött rejlő jelenségeket, trendeket, és látom, mi kellhet ahhoz, hogy egy szervezet sikeres stratégiát tudjon folytatni. A kereskedelmi banki csoportban eltöltött időszakom alatt azt is megtapasztaltam, miként működik egy hatalmas pénzügyi szervezet, a felügyeletnél szerzett gyakorlatom pedig felruházott a pénzügyi szervezetek működésének alapos ismeretével, míg az utas-biztosítónál ez a tudás kiegészült a biztosítási szakma gyakorlatiasabb, behatóbb megismerésével. A Generali igazgatósági tagjaként elsődleges célom az ügyfélismereten alapuló tudatos stratégiaalkotás folytatása ? mondta Erdős Mihály kinevezése kapcsán.

Erdős Mihály 40 éves, nős, két lánya van. 1993-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma Corvinus) közgazdász diplomát, majd 1995-ben az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében jogi szakoklevelet szerzett. A Corvinus Egyetemen ma címzetes docensként nyugdíjbiztosítási tantárgyat oktat. 1993-94 az Interauditor Tanácsadó Kft-nél, 1999-2000-ben a KH Befektetési Rt-nél, a köztes időszakban a PSZÁF egyik elődszervezetének számító nyugdíjpénztári felügyeletnél dolgozott. 2001-től 2009-ig Mihály különböző pozíciókat töltött be a PSZÁF-nál: volt elnöki tanácsadó, ügyvezető helyettes a biztosítási és pénztári felügyeleti területen, stratégiai igazgató, majd főigazgató-helyettes.

Nemzetközi területen 3-3 évig volt először az európai (CEIOPS), majd a nemzetközi (IAIS) pénzügyi felügyeleti bizottság nyugdíjbizottságának elnöke, s 2009 nyarán beválasztották az európai bankfelügyeleti bizottság (CEBS) igazgatóságába is. 2010. április 15-től ügyvezetője, majd július elsejétől elnök-vezérigazgatója a Generali-Providencia (GPR) Csoportba tartozó Európai Utazási Biztosító Zrt-nek és stratégiai tanácsadója a vezérigazgatónak. Április elsejétől a Generali-Providencia Zrt. Igazgatótanácsának tagja.

Szóljon hozzá!