ZETApress

hírportál

Hároméves költségvetést javasol a Fidesz

A 2011-es magyar Európai Uniós elnökségig tartó hároméves köztségvetés készítését javasolta a Fidesz ma délelőtt. Nem csak erről, de az uniós támogatások felhasználásáról is kellene már most dönteni. Azt is szabályozni akarják, hogy 2011-ben kik alkossák az Unió végrehajtói testületét.

Meglepő a Fidesz hároméves költségvetésről szóló javaslata, hiszen az nem az átláthatóságot és az ellenőrizhetőséget erősíti, hanem éppen az Országgyűlés ellenőrző szerepét csökkenti, adta hírül a Kormányszóvivői Iroda.

A Fidesznek egyszerű dolga van, ha tovább szeretné erősíteni a költségvetés átláthatóságát: csupán meg kéne szavaznia a parlamentben a kormány közpénzügyi törvénycsomagját, amit eddig éppen az ellenzéki párt miatt nem fogadhatott el az Országgyűlés. Az ellenzéki párt javaslata a hároméves költségvetésről azért is meglepő, mert az éves költségvetési törvényt sem szokta megszavazni. A kormány a javaslat részletiről a Fidesz tervezetének megismerése után alakítja ki végleges álláspontját, fejeződik be a szóvivői közlemény.

Szóljon hozzá!