ZETApress

hírportál

Találkozó a régiókkal

Magas szintű partnerségi találkozót szervezett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a régiók számára az Európai Bizottság Regionális Politikáért Felelős Főigazgatóság munkatársainak részvételével tegnap Budapesten ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

A konzultáció célja a kohéziós politika jövőbeli működésével kapcsolatos kérdések kölcsönös bemutatása, a magyar elnökség eddigi eredményeinek ismertetése volt. Nyikos Györgyi fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár a kohéziós politika jövőbeli szerepére vonatkozó hazai álláspontról és a területi kohézióhoz kapcsolódó magyar EU-elnökségi feladatokról számolt be.

Előadásában kiemelte, hogy Magyarország soros elnökként a kohéziós politika jövőjével kapcsolatos előkészületekben jól látható eredményeket ért el. A kohéziós politika létjogosultságát és szerepét ma már Európa-szerte mindenhol elismerik, a vita a politika konkrét megvalósításáról folyik. Magyarország célja ezért a politika jövőjével kapcsolatos kérdésekben az érdemi párbeszéd elmélyítése, a tagállami elképzelések összehangolása.

Az Európai Bizottság előadásában az 5. Kohéziós jelentés főbb irányvonalai mentén a kohéziós politika jövőjével kapcsolatos álláspontját mutatta be, ismertetve a jelentéshez kapcsolódó társadalmi párbeszéd legfontosabb eredményeit. A találkozón minden megszólaló üdvözölte a régiók fokozottabb bevonását a kohéziós politikába.

Szóljon hozzá!