ZETApress

hírportál

Zsákay a Siemensnél

Új igazgató a Siemens Industry Mobility Divíziójának élén. Február 14-től Zsákay László György irányítja a Siemens Zrt. Mobility Divízióját ? tudtuk meg Dávid Zsófitól.

Zsákay László György mérnök és közgazdász 1987-ben a Miskolci Egyetemen szerzett bányamérnöki oklevelet, majd 1991-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen közgazdasági szakokleveles mérnök másoddiplomát. MBA-tanulmányait a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem menedzsment és infokommunikáció szakán fejezte be 2005-ben. Az idén 48 éves menedzser korábban a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. vezérigazgatójaként, előtte a MÁV Zrt. Gépészeti Üzletágának főigazgatójaként, azt megelőzően a Magyar Telekomnál és társaságainál dolgozott felső vezetőként.

Az új igazgató vezetésével a Mobility Divízió folytatja a kötöttpályás ? vasúti és városi villamos ? járművek, a biztosító-, jelző- és távközlési berendezések, a közúti forgalomirányítási, parkolási és felügyelőrendszerek, a postai és reptéri küldeménykezelő rendszerek beszerzéséért és szervizeléséért felelős tevékenységét, valamint tovább erősíti elkötelezettségét a kiváló technológia, a fenntarthatóság és az innováció mellett.

Siemens ? több mint 120 éve Magyarországon

A Siemens magyarországi jelenléte az első budapesti villamosvonal megépítésével 1887-ben kezdődött. Az első hazai Siemens vállalat (Siemens & Halske Budapest) 1890-ben történt megalapítása óta ? a II. világháborút követő kényszerszünettől eltekintve ? a Siemens vezető szerepet játszik az ország modernizációjában, az infrastruktúra fejlesztésében, az elektrotechnikai és elektronikai iparban.

A Siemens AG általános magyarországi képviseletét a hazai Siemens csoport vezető vállalata, a budapesti székhelyű Siemens Zrt. látja el. Kereskedelmi és szolgáltató profilja magában foglalja a Siemens termékek, rendszerek és technológiai megoldások hazai értékesítését, valamint a kapcsolódó szolgáltatásokat (tanácsadás, tervezés, engineering, telepítés, üzembe állítás, műszaki üzemeltetés, szerviz) a következő fő területeken: energia- és környezetmenedzsment, egészségügy; automatizálás és irányítás, közlekedés, ipari és közületi infrastruktúrák, IT-megoldások és szolgáltatások.

A Siemens Zrt., valamint a csoporthoz tartozó termelő, szolgáltató és kereskedelmi tevékenységet végző további Siemens-leányvállalatok a 2009?2010-es üzleti évben együttesen 1857 munkatársat foglalkoztattak és 89,7 milliárd forintos összforgalommal járultak hozzá az ország gazdaságához.

Szóljon hozzá!