ZETApress

hírportál

Még egy hétig jelentkezhetünk

Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság a 2008. évre meghirdetett Praktikum Ösztöndíjra június 15-ig várja mindazon fiatalok jelentkezését, akik a felsőfokú tanulmányaik második évfolyamát befejezték és pénzügyi, gazdasági területen tanulnak. A jelentkezési határidő meghosszabbítására a nagy érdeklődésre tekintettel került sor, tudtuk meg Sajtóirodájuktól.

Az immár második éve sikerrel meghirdetett Mentor Ösztöndíj Program két ösztöndíjas támogatási formát ölel fel: a gyakorlati szakmai munkát segítő Praktikum, valamint az elméleti szakmai tevékenységet támogató Habilitas Ösztöndíjat.

A Praktikum Ösztöndíj elnyerése az anyagi támogatás mellett lehetőséget kínál arra is, hogy a fiatalok a gyakorlatban is alkalmazzák az elméletben megszerzett tudást. Az MFB felkínálja számukra, hogy a szakmai gyakorlatukat a Bankban töltsék el, így megismerhetik, megtapasztalhatják az ország fejlesztési bankjának működését, annak minden szegmensét. Mire kézhez kapják diplomájukat, már nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is jól eligazodnak a pénz világában. A Bank ösztöndíjasait az MFB-nél szerzett gyakorlattal szívesen fogadják később új munkahelyükön, de többen közülük munkatársként térnek vissza a Bankhoz.

A Habilitas Ösztöndíjat az MFB a humán területen művészeti, tudományos, vagy az irodalom ágban kiemelkedő tehetséggel rendelkező fiatalok számára indította el. Ennek keretében olyanoknak nyújt anyagi segítséget, akiknek rendkívüli tehetségük és szorgalmuk van, szakmai fejlődésükhöz azonban hiányzik az anyagi forrás. Ezen ösztöndíjra a jelentkezési határidő változatlanul július 31-e.

Szóljon hozzá!