ZETApress

hírportál

Emelkedik az áramár

Mától átlagosan 4 százalékkal emelkedik a villamos energia végfelhasználói bruttó átlagára. A Magyar Közlöny 2011. évi 10. számában jelent meg a villamos energia egyetemes szolgáltatás árképzéséről szóló 4/2011. (I. 31.) NFM rendelet.

A jogszabályban foglaltaknak megfelelően február elsejétől átlagosan 4 százalékkal emelkedik a villamos energia végfelhasználói bruttó átlagára. A villamos energia árának emelésére az árszabályozás felülvizsgálatával összhangban, a piaci folyamatok következményeként, a hatályos szabályozásnak megfelelően került sor. A kormány elkötelezett a fogyasztók védelme mellett, ezért csak az indokolt legszükségesebb mértékben emelkednek az áramárak.

A lakosság által fizetendő végfelhasználói bruttó áramár országos átlagban 4%-kal emelkedik február elsejétől. Ez egy átlagos fogyasztási hely esetében a 2010. második félévi átlagárakhoz viszonyítva 2011-ben éves szinten körülbelül 3720 forint plusz költséget jelent. Az árváltozás mértéke a fogyasztói profilok különbözőségéből fakadóan az egyes egyetemes szolgáltatók ellátási területén eltérő mértékű lehet ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

Szóljon hozzá!