ZETApress

hírportál

20. Pénzügyi Almanach

Huszadik alkalommal jelent meg a Pénzügyi Almanach a TAS Kiadó gondozásában. A jubileumi kötet főszerkesztője Kerekes György, a Magyar Közgazdasági Társaság elnökségi tagja ? tudta meg Szarvas István a minapi a sajtótájékoztatón.

A Magyar Pénzügyi Almanach az egyetlen olyan kiadvány a hazai könyvpiacon, amely teljes magyar pénzügyi intézményrendszer bemutatására törekszik. Az eltelt 20 év alatt az almanach immár 83 magyar és angol nyelvű kötetben, több mint 75 ezer oldalon egységes szerkezetben tekintette át hazánkban működő pénzügyi szervezetek történetét, tevékenységét, stratégiai elképzeléseit. Ezen kívül ismerteti a társaságok pénzügyi adatait és a vezető testületeinek összetételét ? mondta el a főszerkesztő.

Kerekes még hozzátette, hogy a 20. évforduló kiváló alkalmat adott az Almanach teljes külső és belső megújulására. Nem csupán színes lett a jubileumi kötet, hanem arculatában és tartalmában egyaránt korszerű és továbbra is egyes szektorok teljes bemutatására törekvő kiadványt foghatnak kezükbe az olvasók.

Érdekességként említhetem, hogy az első kötet vékony volt, a 1994-es és 1995-ös években két kötet volt, s most ismét egy lett. Az almanach struktúrája az idén több ponton átalakult. A legjelentősebb változás, hogy a 20. évfolyam kötetét 28 rövid tanulmány, szektorelemzés vezeti be, amelyeket jelenlegi és korábbi állami vezetők, pénzügyi intézmény-vezetők, jegybankelnök, valamint a szövetségek, érdekképviseletek elnökei, főtitkárai jegyeznek. E tanulmányok több mint százharminc oldalon jó áttekintést adnak az egyes szektorokban történt változásokról, és több elemzés az egészen közeli múlt eseményeit is górcső alá veszi.

Az Almanach ma már pénzügyi, pénztörténeti kordokumentum. Az évek során több ezer szervezethez, intézményhez, vállalathoz és magánszemélyhez jutottak el kötetei. Fontos információkat nyújtva számukra. Külföldön 18 országban van jelen a kiadvány, mely tízezer forintért megvásárolható Bajcsy-Zsilinszky úti Szerkesztőségében, vagy megrendelhető a (06-1) 354-1608 telefon- és a (06-1) 354-0622 faxszámon, illetve ezen az email-címen.

Szóljon hozzá!