ZETApress

hírportál

Képviselők az Unióból

Uniós képviseletvezetői konferencia Budapesten. Kovács Tamás Iván, az NFM európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára mutatta be a tárca magyar uniós elnökségi feladatait az Európai Bizottság képviselet-vezetőinek mai konferenciáján, Budapesten.

Az Európai Bizottság összesen 35 Képviseletet működtet az Európai Unió 27 tagállamában. A Képviseletek vezetői számára kéthavonta rendeznek találkozókat. A soros elnökséget közvetlenül megelőző esemény házigazdája szokás szerint a következő félévben elnökséget adó ország. A decemberi eleji budapesti konferencia témái a magyar elnökség prioritásai és programja voltak.

Kovács Tamás Iván előadásában részletesen ismertette a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által felügyelt szakterületekhez kapcsolódó törekvéseket, terveket. Az előkészületekről szólva a helyettes államtitkár jelezte: a feladatok átvitelét célzó legfontosabb egyeztetések december közepéig lezajlanak az uniós és nemzetközi partnerekkel.

A magyar elnökség összesen 19 miniszteri, magas szintű és szakértői találkozót szervez a tárcához tartozó témákban: egyebek mellett energia, közlekedés, távközlés, kohéziós politika, klímapolitika ? tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály.

Szóljon hozzá!