ZETApress

hírportál

Német segítség

A cél a magyar gazdaság újjáépítése ? mondta Fellegi Tamás. A nemzeti fejlesztési miniszter ismertette a kormány gazdaságpolitikai prioritásait és az arányos közteherviselést célzó átmeneti válságadók bevezetésének hátterét a német gazdasági élet képviselőinek tartott mai zártkörű gazdasági találkozón a budapesti Német Nagykövetségen.

Fellegi Tamás megerősítette: a kormány legfontosabb feladata a magyar gazdaság talpra állítása, és az ambiciózus munkahelyteremtés. A fejlesztési szaktárca vezetője kiemelte, hogy a magyar gazdaság újjáépítésének alapjait a következő egy évben le kell raknunk. Az átmeneti válságadókkal kapcsolatban a miniszter hangsúlyozta: azért volt szükség a bevezetésükre, hogy Magyarország pénzügyi stabilitása és a magyar gazdaság megerősödjön.

A második Orbán-kormány a kölcsönös tehervállalás jegyében megállapított átmeneti válságadókkal a korábbi szocialista kormányok megszorító gazdaságpolitikája helyett az arányos közteherviselés új modelljét alakítja ki ? mutatott rá a fejlesztési miniszter.

Fellegi Tamás a német-magyar együttműködés lehetőségeiről szólva a kutatás-fejlesztésben és az Európai Duna Régiós Stratégia megvalósításában való együttműködést, valamint a közös magyar-német klímakutató intézet létrehozását emelte ki ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

Szóljon hozzá!