ZETApress

hírportál

Energia éve a Merlinben

A Merlinben az idei év az energia éve. 52 hét ? 52 esemény 0-tól 99 éves korig. Az energiát középpontjába állító eseménysorozat programjában ugyanúgy szerepelnek tudományos előadások, beszélgetések, mint rendhagyó színházi előadások, koncertek, kiállítások, tudtuk meg a Merlin Klubban megtartott sajtótájékoztatón.

Miután Magács László színházigazgató röviden ismertette a Merlin Energia Projekt részleteit, Botár Alexa (Magyar Természetvédők Szövetsége), László János (Magyar kerékpáros Klub), Egyed László (Csodák Palotája), a CSR Services delegáltja, és Ámon Ada (Energia Klub) néhány mondatban összefoglalták, mit jelent számukra az idei Merlin Energiaév, illetve milyen programokkal kapcsolódnak a programsorozathoz. Ezt követően figyelemfelkeltő akciókkal 365 napos útjára indult a Merlin Energia Programsorozat. Takács Sánta András (Védegylet) ökológus tudományos előadását követően egy közös problémafelvetésre került sor a meghívottak és a közönség bevonásával, és az esemény zárásaként az eredmény felkerült a Merlin Klub falára.

Használj kevesebbet, rombolj kevesebbet, élj felelősen!

A Merlin elsősorban színház, kulturális és kreatív műhely, ezért nagyon fontosnak tartják, hogy az Energiához kapcsolódó témák, illetve azok kreatív megközelítése egy szélesebb civil közönséget szólítson meg. Olyan célokat szeretnének tudatosítani, melyeket mindenki saját belátása szerint a magáévá tehet, hiszen egy apró változás is nagymértékben hozzájárulhat a világ változásához. Ugyanakkor ösztönözni kívánják a különböző területen alkotó művészeket (táncosok, képzőművészek, divattervezők, írók, társulatok, zenészek), hogy hulladékból, újrahasznosított anyagokból, és az energiából merítsenek inspirációt alkotásaikhoz. Tervezzük hasonlóan gondolkodó külföldi társulatok, művészek meghívását, valamint saját produkcióink ?energiatakarékos? előadását.

A programsorozat központja a Merlin, de nem kizárólagos helyszíne, sőt a cél, hogy minél több város és helyszín kapcsolódjon be. Együttműködő partnereik: ARC, Budapest Bike, CSR Services, Csodák Palotája, Energia Klub, Hajtás Pajtás, Hints Institute, Magyar Kerékpáros Klub, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Magyar Természetvédők Szövetsége, Mozgóház, Octogon Architecture & Design Magazin, Országos Színháztörténeti Múzeum- és Intézet, PRAE Általános Művészeti Portál, Servian.hu, Volt Fesztivál, Védegylet.

Szóljon hozzá!